fbpx

YAMAHA AEROX 50 R: ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με όρεξη… τύπου σπορ

 Δυναμική εμφάνιση, σπορτίβικη διάθεση που δεν θυμίζει 50άρι αλλά μοτοσυκλέτα που προορίζεται για τις πίστες, με περισσότερα κυβικά. Το νέο Yamaha NS 50 Aerox R μοντέλο 2013 βρίσκεται στην Ελλάδα και η τιμή του φτάνει τις 2.290 ευρώ.

 

Σαφώς δεν είναι φτηνό για να το αγοράσει κάποιος το νέο πενηντάρι σκούτερ της Yamaha αλλά από την άλλη η σχεδίασή του και η ποιότητά του κάνουν σοβαρές προσπάθειες για να αποδείξουν ότι τούτο εδώ το σκούτερ δεν είναι ένα συνηθισμένο μοντέλο.

 

Ο κινητήρας είναι δίχρονος, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιδόσεις δεν είναι αμελητέες, ενώ η Yamaha δηλώνει ότι το Aerox R είναι το καλύτερο 50άρι σκούτερ που έχει παρουσιάσει ποτέ. Το πλαίσιο είναι ξανασχεδιασμένο και η εμφάνιση θυμίζει τα σειρά YZF-R.

Ο δίχρονος, υδρόψυκτος κινητήρας προσφέρει τη δύναμη και το πλαίσιο και οι διαστάσεις την οδική συμπεριφορά που ταιριάζει στις σπορ διαθέσεις του αναβάτη του.

Μπροστά και πίσω, στους 12άρηδες τροχούς, το Aerox R φοράει δισκόφρενα διαμέτρου 190mm, ενώ η ανασχεδιασμένη σέλα προσφέρει περισσότερη άνεση για αναβάτη και συνεπιβάτη. Όπως είπαμε και στον πρόλογο, η τιμή του Yamaha Aerox 50 R, είναι 2.290 ευρώ.

Παρεμπιπτόντως το Yamaha Aerox 50 R έχει επιλεγεί από την διοργανώτρια εταιρία Dorna που έχει αναλάβει την διεξαγωγή και κατέχει τα δικαιώματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας (MotoGP) σαν επίσημο όχημα των αγώνων.

 

Περισσότερες πληροφορίες:  www.yamaha-motor.eu/gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ