fbpx

YAMAHA 2022: Νέα χρώματα για το ’22

Προσθήκη νέων χρωμάτων με το νέο έτος

Καθώς πλησιάζει η έκθεση σκούτερ και μοτοσυκλετών EICMA στο Μιλάνο, αρκετοί κατασκευαστές αρχίζουν να αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους για το 2022. Αυτό συμβαίνει και με τη Yamaha, η οποία παρουσίασε τα νέα της χρώματα για τις σειρές XMΑΧ και Urban Mobility.

Η Yamaha διαφημίζει τα καινούρια χρώματα, αλλά και τα σκούτερ της για το 2022 ως εξής “Η οικογένεια XMAX και τα μοντέλα της κατηγορίας Urban Mobility έρχονται σε νέα χρώματα! Με την νέα τους εμφάνιση, γίνεστε αναβάτες των πιο κομψών και μοντέρνων scooter και γεμίζετε την πόλη με… αξεπέραστο στυλ!”

Στην πράξη, τα νέα χρώματα των ΧΜΑΧ – αρχικά μόνο του 300 – θα είναι διαθέσιμα στις αγορές της Ευρώπης από τον Ιανουάριο του 2022.

Αντίστοιχα, όσον αφορά τα μοντέλα Urban Mobility – δηλαδή, πιο συγκεκριμένα, τα ΝΜΑΧ και το Tricity  – η διαθεσιμότητα θα διαφέρει ανάλογα με την αγορά, αφού οι παραδόσεις έχουν επηρεαστεί από την πανδημία και έτσι θα υπάρξουν διαφορετικές ημερομηνίες ανά χώρα.

Βλέπετε, οι παραγωγικές δυνατότητες των εργοστασίων μπορεί να είναι υψηλότερες, αλλά η έλλειψη πρώτων υλών είναι αυτή που δημιουργεί την ανισορροπία.

Yamaha XMAX 300 2022

Το best seller σκούτερ της γιαπωνέζικης εταιρίας με τη δυναμική εμφάνιση και τους χαρακτηριστικούς δυο προβολείς στο ρύγχος του, χρησιμοποιεί έναν εξελιγμένο κινητήρα 292 cc και τεχνολογία τελευταίας γενιάς Blue Core, με 4 βαλβίδες, απόδοση 28 ίππων (20,6 kW), και είναι εφοδιασμένος με ηλεκτρονικό ψεκασμό και Traction Control.

Το ενισχυμένο πλαίσιο συνεργάζεται με τηλεσκοπικό πιρούνι που διαθέτει δύο πλάκες, ενώ στην πίσω ανάρτηση υπάρχουν δύο αμορτισέρ. Οι τροχοί του Yamaha Χ-ΜΑΧ 300 είναι 15 ιντσών μπροστά και 14 ιντσών πίσω.

To βάρος του μεσαίου maxi scooter της Yamaha φτάνει τα 180 κιλά, ενώ τα φρένα είναι ένας δίσκος 267mm μπροστά με δαγκάνα 2 εμβόλων και ένας δίσκος πίσω 240 mm, τα οποία διαθέτουν σύστημα ABS.

Περισσότερες πληροφορίες: www.yamaha-motor.eu

Yamaha ΝΜΑΧ 125 /ΝΜΑΧ 155 2022

Για το 2021 τα ΝΜΑΧ ανανεώθηκαν και απέκτησαν πιο ήπιες σχεδιαστικές γραμμές, διατηρώντας τη γνωστή μορφή τους, μαζί με βελτιώσεις σε πολλά σημεία, αλλά και ανανεωμένο κινητήρα προδιαγραφών Euro 5.

Χρησιμοποιώντας Blue Core τεχνολογία, οι κινητήρες των 125 cc και 155 cc επικεντρώνονται στο τρίπτυχο «βελτίωση της καύσης – μείωση των απωλειών της ισχύος – αποδοτική ψύξη».

Ξεχωριστό και μοναδικό στοιχείο τους σε σχέση με τους άλλους της κατηγορίας είναι το σύστημα μεταβλητού χρονισμού VVA των βαλβίδων εισαγωγής.

Παράλληλα η Yamaha πρόσθεσε στα NAMX 125 κι άλλο ένα σημαντικό σύστημα, αυτό της λειτουργίας Start & Stop.

Οι τροχοί είναι 13 ιντσών, με ελαστικά διαστάσεων 110/70 και 130/70 μπροστά και πίσω αντίστοιχα. Το φρενάρισμα αναλαμβάνουν μονοί δίσκοι, που ελέγχονται από δικάναλο ABS.

Περισσότερες πληροφορίες: www.yamaha-motor.eu

Yamaha Tricity 300 2022

Το Tricity 300 είναι το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας των τρίτροχων σκούτερ της Yamaha

Kινητήρια μονάδα του Yamaha Tricity 300 είναι ο τετραβάλβιδος κινητήρας των 292 κυβικών εκατοστών, τεχνολογίας Blue Core, τον οποίο συναντάμε στο Yamaha X-MAX 300 και αποδίδει 28 ίππους στις 7.250 rpm.

Οι μπροστινοί τροχοί, όπως και οι πίσω είναι 14 ιντσών και το συνολικό βάρος φτάνει τα 239 κιλά.

Δισκόφρενα και μάλιστα κοινής διαμέτρου 267 mm υπάρχουν σε όλους τους τροχούς, ενώ το ύψος σέλας δεν ξεπερνάει τα 795 mm.

Περισσότερες πληροφορίες: www.yamaha-motor.eu

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ