fbpx

YAMAHA: Πρωτότυπα ηλεκτρικά στο Τόκυο

Η χαρά της ηλεκτροκίνησης

Τα καλύτερα έπονται”. Με αυτό το σλόγκαν ανακοινώνει η Yamaha Motor τη συμμετοχή της στο 46o Tokyo Motor Show 2019, που διοργανώνει η Ομοσπονδία JAMA (Japan Automobile Manufacturers Association) και που θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου έως τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου. Με δυο ολοκαίνουργια ηλεκτρικά σκούτερ να παρουσιάζονται από τη γιαπωνέζικη εταιρία, η υπόσχεση αυτή γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Το περίπτερο της Yamaha Motor στο σαλόνι του Τόκυο θα επικεντρώνεται στο σύνθημα “There Is Greater Joy Yet to Come — ART for Human Possibilities” και εκεί θα παρουσιαστούν συνολικά 18 μοντέλα, στα οποία περιλαμβάνονται μοτοσυκλέτες, τρίτροχα σκούτερ με δυνατότητα συνδυασμένης κλίσης τροχών (LMW), ηλεκτρικά σκούτερ και οχήματα πόλης, ηλεκτρικά ποδήλατα καθώς κι ένα μη επανδρωμένο όχημα αυτόνομης λειτουργίας (drone).

Στο περίπτερο θα παρουσιαστούν επίσης οι τεχνολογικές εξελίξεις της εταιρίας, καθώς και άλλοι στόχοι της για το 2030, στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου οράματος “ART for Human Possibilities”. Αυτό, όμως, που μας ενδιαφέρει εμάς είναι τα δυο σκούτερ της εταιρίας της Iwata.

To Yamaha E01 είναι ένα πρωτότυπο σκούτερ με ηλεκτρικό κινητήρα για αστική μετακίνηση,  με ισχύ συγκρίσιμη με τον κινητήρα ενός σκούτερ με συμβατικό κινητήρα 125 κ.εκ.

Το Ε01 φορτίζεται γρήγορα και παρέχει μεγάλη αυτονομία,  όπως επίσης και όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ηλεκτρικό δίτροχο για άνετη μετακίνηση στους δρόμους της πόλης.

Yamaha E01

Συνδυάζει τις τεχνολογίες που εφαρμόζει η Yamaha στα σκούτερ και τα ηλεκτρικά της οχήματα και προσφέρει πρακτική αλλά και ποιοτική καθημερινή μετακίνηση, δίχως να επιβαρύνει με ατμοσφαιρικούς ρύπους και θόρυβο τις πόλεις. Εκτός από τα παραπάνω, το Ε01 διαθέτει και μια μοναδική σχεδίαση – που ξεχωρίζει σαφώς – τονίζοντας μια νέα γενιά σκούτερ με σπορ στυλ.

To Yamaha E02 είναι και αυτό πρωτότυπο – και όχι μοντέλο παραγωγής – του οποίου ο κινητήρας έχει ισχύ που συγκρινέται με έναν συμβατικό κινητήρα 50 κ.εκ.

Και το Ε02 είναι σχεδιασμένο για να διευκολύνει τη μετακίνηση στην πόλη, είναι μικρών διαστάσεων, ελαφρύ και εύκολο στον χειρισμό του και διαθέτει εύκολα αφαιρούμενη μπαταρία.

Yamaha E02

To Yamaha E02 είναι εστιασμένο στην ομαλή οδήγηση – με ήπιες επιταχύνσεις – για την οποία είναι γνωστά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα,  και προσφέρει με την άφιξή του ένα νέο σχήμα στην ηλεκτροκίνηση, τη στιγμή που η εξωτερική σχεδίαση τονίζει οπτικά τη μπαταρία και τον ηλεκτροκινητήρα.

Τα Yamaha Ε01 και Yamaha E02 είναι δυο σκούτερ που έρχονται για να υπενθυμίσουν την απόφαση της Yamaha να επενδύσει στη νέα τεχνολογία, αφού πρόσφατα ξεκίνησε μια συνεργασία (πιλοτική περισσότερο για τις μετέπειτα κινήσεις της) με την ταϊβανέζικη Gogoro, η οποία έχει μεγάλη τεχνογνωσία στις ανταλλάξιμες μπαταρίες από ειδικούς σταθμούς μέσα στην πόλη.

Yamaha e-Vino

Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι δύο ηλεκτρικά σκούτερ της Yamaha ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους της Ιαπωνίας (και όχι μόνο): τα ΕC-03 από το 2010 και το e-Vino από το 2014.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ