fbpx

Yadea Voltguard VFV 2023: Το επόμενο μεγάλο βήμα

Δεκαεξάρηδες τροχοί και επίπεδο πάτωμα

Ο Νο1 κατασκευαστής ηλεκτρικών δίκυκλων στον κόσμο, η Yadea, αποφάσισε να πρωταγωνιστήσει παρουσιάζοντας το πρώτο της σκούτερ με μεγάλους τροχούς και επίπεδο πάτωμα. Το Voltguard VFV  είναι μια πρόταση που αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ενός διαρκώς αυξανόμενου κοινού, η πλειοψηφία του οποίου αφορά  οδηγούς με δίπλωμα αυτοκινήτου.

Ειδικά στην Ελλάδα, όπου άλλαξε πρόσφατα η νομοθεσία σχετικά με τα διπλώματα αυτοκινήτου, κάτοχοι των οποίων μπορούν να οδηγούν υπό προϋποθέσεις δίτροχα της κατηγορίας Α1, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο όπως βλέπουμε κι από τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία των πωλήσεων.

Το Voltguard VFV, αυτό το τελείως νέο σκούτερ πόλης – που ακολουθεί τις γραμμές των “ευρωπαϊκών” σκούτερ “τύπου Honda SH” – έχει τροχούς 14”, επίπεδο πάτωμα και αποθηκευτικό χώρο 21 λίτρων,  αλλά, το κυριότερο, διαθέτει κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα!

Mε απόδοση 7Hp (5,5 kW) και 189Nm ροπής, προσφέρει τελική ταχύτητα 80km/h και επιτάχυνση 050km/h σε μόλις 4 δευτερόλεπτα.

Οι μπαταρίες είναι δύο ιόντων λιθίου ATL 72V27Ah (2kWh έκαστη) και με το έξυπνο σύστημα διαχείρισης BMS,  διασφαλίζεται η αδιάβροχη λειτουργία τους, αφού συμμορφώνεται με τα πρότυπα IP67, ακόμα και στην περίπτωση που το σκούτερ βρεθεί σε νερό έως και ένα μέτρο βάθος επί 30 λεπτά της ώρας!

Η αυτονομία του μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 200 χιλιόμετρα, χάρη στο σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης.

Δισκόφρενα σε κάθε τροχό με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS εξασφαλίζουν μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης.

Τα φωτιστικά σώματα είναι full Led, η μεγάλη έγχρωμη οθόνη παρέχει πλήρη πληροφόρηση, ενώ μια θύρα USB φροντίζει για τη φόρτιση των ηλεκτρικών συσκευών του αναβάτη.

Αναμένουμε πληροφορίες για το πότε θα έρθει το Yadea Voltguard VFV στην Ελλάδα και ποια θα είναι η τιμή του.

Περισσότερες πληροφορίες: yadea.net.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ