fbpx

XIAOMI NINEBOT C30: Φθηνότερο κι από smartphone!

Ετοιμάζει σιγά-σιγά την ηλεκτρική επίθεση η Xiaomi

Eντάξει, όταν λέμε “φθηνότερο κι από smartphone” δεν εννοούμε φθηνό smarphone αλλά ένα κάπως… ακριβότερο. Η Xiaomi, η οποία είναι η μητρική εταιρία της Ninebot, παρουσίασε πρόσφατα το Ninebot C30, ένα προσιτής τιμής ηλεκτρικό σκούτερ που θέλει κι αυτό να μπει δυναμικά στη συγκεκριμένη αγορά.

Η Xiaomi, που δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στο χώρο των ηλεκτρικών πατινιών, ανακοίνωσε το τελευταίο της ηλεκτρικό σκούτερ, το Ninebot C30, του οποίου η χαμηλή τιμή θα ταράξει τα νερά της αντίστοιχης αγοράς.

Η Xiaomi είχε ξεκινήσει πριν από λίγο καιρό με τα μεγαλύτερα αδέλφια των C30, που ήταν τα C40, C, 60 και C80 και παρότι τα σκούτερ της σειράς C είναι αρκετά φθηνά, το C30 φέρνει μια νέα έννοια στον όρο “προσιτή τιμή”.

Η τιμή του φτάνει τα 3.599 γιουάν ή 450 περίπου ευρώ στην Κίνα, ενώ υπολογίζεται πως όταν φτάσει στην Ευρώπη η τιμή του θα είναι κοντά στα 800 ευρώ, κάτι που θα κάνει το Ninebot C30 μεγάλη επιτυχία και να αλλάξει ισορροπίες.

Αν και όλα τα μοντέλα της σειράς C (C30-C80) μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, η πραγματική τους διαφορά κρύβεται πίσω από τα ονόματά τους. Κάτω από τα πλαστικά το C40 διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου 15 Ah και έχει αυτονομία 40 χιλιομέτρων, ενώ το C60, έρχεται με μπαταρία 20 Ah και έχει εμβέλεια 60 χιλιομέτρων.

Όσο για το C80, αυτό έχει αυτονομία 80 χιλιομέτρων και διαθέτει μπαταρία 24 Ah.

Εκτός αυτών το βάρος των σκούτερ βρίσκεται περίπου στα 50 κιλά ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας.

Τώρα το φθηνότερο μοντέλο, το C30, θα έχει μικρή αυτονομία 30 χιλιομέτρων, μιας και η μπαταρία θα είναι μικρότερη από 15Ah.

Το Ninebot C30 χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα στον πίσω τροχό, ισχύος 400W, που πετυχαίνει 40Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα του σκούτερ είναι μόλις τα 25 Km/h, κι αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο μειονέκτημά του για τους ελληνικούς δρόμους.

Δείτε το όμως σαν εναλλακτική των ηλεκτρικών πατινιών και θα καταλάβετε την αξία του, μιας και θα είναι κατά πολύ ασφαλέστερο και πιο άνετο στη χρήση απ’  ό,τι αυτά.

Όσον αφορά τα φρένα, ένα μονό δισκόφρενο μπροστά και ένα ταμπούρο πίσω φροντίζουν την επιβράδυνση, ενώ οι αναρτήσεις είναι ένα λεπτεπίλεπτο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και ένα μονό αμορτισέρ πίσω.

Προς το παρόν, το Ninebot C30 πωλείται μόνο στην Κίνα. Ωστόσο, γνωρίζοντας τη Xiaomi και την επεκτατική πολιτική της, πιστεύουμε ότι το Ninebot C30 θα εξαχθεί σύντομα και στην Ευρώπη.

Επιπλέον, τα μεγαλύτερα αδέλφια του C30 είναι ήδη διαθέσιμα σε ορισμένες χώρες, οπότε είναι μάλλον θέμα χρόνου για το C30 να χτυπήσει αγορές εκτός της μητέρας Κίνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ