fbpx

X-QOODER, 2019: Σκούτερ… τζιπάκι

Άνοιγμα προς το χώμα

Μια πολύ καλή και ολοκαίνουργια καινοτόμα ιδέα: ένα τετράτροχο σκούτερ με μεγάλη δυνατότητα πρόσφυσης και τρακτερωτά λάστιχα που πηγαίνει και στο χώμα… σαν τζιπάκι. Το X-Qooder ανοίγει δρόμους με χώμα, εκδρομές και γεμάτους περιπέτεια. Με τροχούς που γέρνουν στις στροφές και αυτόματη μετάδοση CVT. Κείμενο: Javier Serrano, Φωτογραφίες: Eduardo Serrano/Quadro, www.moto125.cc

Το νέο τετράτροχο σκούτερ Χ-Qooder της ελβετικής Quadro μεταμορφώνεται στην πιο ακραία του μορφή για να αντιμετωπίσει τη μετακίνηση σε όλες τις επιφάνειες.

Χρησιμοποιώντας σαν βάση το Quadro Qooder 400, με τον νέο κινητήρα των 400 cc χρησιμοποιεί και αυτό διπλό σωληνωτό πλαίσιο με τον κινητήρα τοποθετημένο σε κεντρική και χαμηλή θέση, το σύστημα υδραυλικής κλίσης HTS στους τέσσερις τροχούς του και την ζητούμενη αυξημένη πρόσφυση στους πίσω τροχούς, μέσω ενός ενσωματωμένου διαφορικού και κίνηση με ιμάντα.

Το ρεζερβουάρ είναι νέας σχεδίασης και άλλαξε θέση, κινήθηκε προς τα εμπρός, αλλάζοντας την κατανομή βάρους. Τα ρούχα του X-Qooder, που ο πιο εύστοχος τίτλος του είναι “light enduro scooter” είναι εντελώς καινούργια και έχουν μια πολύ φουτουριστική εμφάνιση με σώμα που συνδέεται αρμονικότατα με τη σέλα. Χαρακτηριστικός είναι ο προβολέας που αποτελείται από τέσσερις προβολείς LED.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ