fbpx

VR ONE, 2014: ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ “ΜΟΣΧΑΡΙ”

Μμμ μοουυυυ…

 Δεν μας έφταναν όλοι οι κατασκευαστές του κόσμου, έρχονται και οι Ελβετοί! Με τι σκούτερ έρχονται όμως; Καλά το φανταστήκατε, με ηλεκτρικά μοτέρ και ιδιόμορφη εμφάνιση. Πολύ ιδιόμορφη έτσι;

 “Φέρσου φιλικά προς το περιβάλλον” παροτρύνουν οι άνθρωποι της VR Bikes, της ελβετικής εταιρίας, προωθόντας το σκουτεράκι τους. Το VR One με το όνομα είναι ένα απλής σχεδίασης σκούτερ, τευτονικής αισθητικής θα λέγαμε, χοντροκομμένο, για το οποίο οι δημιουργοί του ισχυρίζονται ότι κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Ελβετία.

Κομματάκι ακριβό πρέπει να τους βγαίνει, αν όντως το VR One κατασκευάζεται στην ελιτιστική και πανάκριβη γενικά Ελβετία, αλλά από επιδόσεις δεν τα πηγαίνει κι άσχημα: η τελική του φτάνει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα, έχει αυτονομία 70 χιλιόμετρα και αποδίδει 11,4 ίππους από το ηλεκτρικό του μοτέρ.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι κοινά: δυο δισκόφρενα 220mm το πιρούνι είναι τηλεσκοπικό, το βάρος είναι μεγάλο στα 140 κιλά, το ύψος σέλας φτάνει τα 80 εκατοστά και οι τροχοί είναι 12άρηδες.

Όμως! Λόγω του ότι η “γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει να δείχνει και τίμια” το VR One για να πείσει για τις αγαθές του προθέσεις, ντύθηκε με δέρμα αγελάδας για διαφημιστικούς ή όχι λόγους δεν το γνωρίζουμε ακόμα, το θέμα είναι ότι κάποιος μπορεί να το παραγγείλει με τέτοιο “κουστούμι”-τομάρι.

Εδώ που τα λέμε μιας και το αρχικό design του scooter δεν σκίζει ίσως και να είναι καλύτερα να το προτιμήσει κάποιος με το “αγελαδινό ένδυμα”. Πως λέμε “βραδυνό ένδυμα”, κάπως έτσι…

Αν δηλαδή το VR φτιαχνόταν στην Ελλάδα με τι θα το ντύναμε; Με σεμεδάκια και πλεκτά με βελονάκι της γιαγιάς; Πρόβλημα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ