fbpx

Voge SR 125 2023: Η σωστή πλευρά της πόλης

Υπερ-εξοπλισμός και σπορ εμφάνιση για το  Premium GT πόλης της Voge

Η γκάμα των σκούτερ Voge αποκτά και δεύτερο μέλος. Μετά το SR4 έρχεται το νέο SR 125, ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλα μοντέλα, για να καλύψουν την ζήτηση της αγοράς. Ασυγκράτητη πλέον η Voge στο χώρο των σκούτερ, έχει απασφαλίσει…

Πάνω σε τρεις άξονες κινείται το Voge SR 125: άνετη θέση οδήγησης, ισχυρός κινητήρας και  συμπαγείς διαστάσεις για οδήγηση μέσα στην πόλη. Αντίπαλος των Honda PCX, Yamaha NMAX, SYM Jet X, Keeway Vieste στην αγορά.

Θέλοντας να υπηρετήσει σωστά τον ρόλο του σαν premium σκούτερ της κατηγορίας mini GT, διαθέτει σύστημα Start&Stop, traction control, συνδεσιμότητα με smatrphone και για πρώτη φορά στην κατηγορία… κάμερα (dash cam) στην ποδιά κάτω από τη ζελατίνα!

Η εμφάνισή του μοντέρνα και διαφορετική από τον ανταγωνισμό, με έντονη την κλίση του φέρινγκ/ποδιάς έτσι ώστε να ξεχωρίζει στο δρόμο.

Η σπορ εμφάνιση του Voge SR 125 τονίζεται από τους προβολείς LED, τέλεια ενσωματωμένους στην μπροστινή ποδιά, που είναι μεγάλη – με ψηλή ζελατίνα – έτσι ώστε να προσφέρει καλή προστασία.

Η σέλα είναι φαρδιά και ικανή να φιλοξενήσει άνετα δύο άτομα, με χώρο κάτω από αυτήν που χωράει ένα φουλφέις κράνος.

Το Voge SR125 είναι εξοπλισμένο με έναν εντελώς νέο και σύγχρονο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 124,9 cc, με ψυγείο ενσωματωμένο στα δεξιά του στροφάλου στον διαμήκη άξονα.

O κινητήρας της Voge είναι ολοκαίνουργιος, προδιαγραφών Euro 5 και εξοπλισμένος με σύστημα Start & Stop.

Αποδίδει ισχύ 10,9 ίππων (8 kW) στις 8.250 rpm και μέγιστη ροπή 10,5 Nm στις 6.500 rpm

Ο μοντέρνος κινητήρας του Voge SR 125 συνοδεύεται από ένα ικανό πλαίσιο, τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ πίσω.

Το σύστημα πέδησης διαθέτει δισκόφρενο μπροστά και πίσω με σύστημα αντιμπλοκαρίσματος ABS, που επιτρέπει μειωμένες αποστάσεις ακινητοποίησης.

Η μεγάλη, πλούσια σε πληροφορίες οθόνη οργάνων LCD προσφέρει ορατότητα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Επιπλέον, μπορεί να συνδεθεί με smartphone μέσω Bluetooth, για προβολή πληροφοριών.

Το smartphone μπορεί να επαναφορτιστεί μέσω της υποδοχής USB 2.0, εύκολα προσβάσιμης στο ντουλαπάκι της ποδιάς.

Η ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού πάνω στο Voge SR 125 διασφαλίζεται από το σύστημα πολυμέσων, το οποίο επιτρέπει να ελέγχει ο αναβάτης τις λειτουργίες αναπαραγωγής μουσικής από το smartphone σας χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από την οδήγηση, ξανά μέσω Bluetooth.

Το Smart Key επιτρέπει να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται το σκούτερ με το κλειδί να παραμένει στην τσέπη του ιδιοκτήτη, χωρίς να χρειάζεται να το τοποθετήσει στον διακόπτη της ανάφλεξης.

Το χαμηλό βάρος (μόλις 135 κιλά), η μειωμένη απόσταση της σέλας από το έδαφος (775 mm) και το μεταξόνιο (στα μόλις 1.320 mm) του Voge SR 125 υπόσχονται ευελιξία και ταχύτητα κατά την αλλαγή κατεύθυνσης, βελτιώνοντας το χειρισμό και την οδηγική ασφάλεια μέσα στις δύσκολες συνθήκες οδήγησης στην πόλη. Το ρεζερβουάρ του 125 χωράει 8 λίτρα καυσίμου.

Οι 14 ιντσών μπροστινός τροχός και ο 13 ιντσών πίσω φορούν ελαστικά 110 / 70-14 και 130 / 70-13.

Στον εξοπλισμό υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης TCS (Traction Control System), που αποτρέπει την περιστροφή/γλίστρημα του πίσω τροχού κατά την επιτάχυνση σε δρόμους με χαμηλή πρόσφυση, αυξάνοντας την ασφάλεια.

Επίσης υπάρχει σύστημα ESS (Emergency Stop Signal System), το οποίο σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος, ενεργοποιεί αυτόματα το άναμμα των αλάρμ.

Τέλος, πάνω στο Voge SR 125 υπάρχει κάμερα 1080p, για εγγραφή video κατά την οδήγηση στο μπροστινό μέρος της ποδιάς.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διάθεσή του και την τιμή του στην Ελλάδα θα έχουμε στο άμεσο μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ