fbpx

VOGE 400 SR 2022: Αντεπίθεση με ποιότητα και εξοπλισμό

Η ώρα της Voge – Είσοδος στα σκούτερ!

Με πολλή φόρα μπαίνει η Voge στη μεσαία κατηγορία των maxi scooter, με ένα μοντέλο τουριστικού προορισμού. Το νέο Voge 400 SR4 του 2022 στηρίζεται στο BMW C400 GT, το οποίο πάντα κατασκεύαζε εξαρχής – όπως και το C 400 X –  η μητρική εταιρία της Voge (η Loncin) στην Κίνα.

Κινητήρας του Voge 400 SR4 είναι ο γνωστός και αξιόπιστος μονοκύλινδρος 350άρης που χρησιμοποιείται στα δυο BMW C 400.

Είναι 4βάλιβδος και υγρόψυκτος με απόδοση 28.5 ίππων στις 7.500 rpm και μέγιστη ροπή 30Nm στις 6.000 rpm. Ο κινητήρας συνεργάζεται με σύστημα ελέγχου πρόσφυσης TCS για αυξημένη ασφάλεια.

Το Voge 400 SR4 χρησιμοποιεί ατσάλινο χωροδικτύωμα σαν πλαίσιο με δύο περιμετρικές ραχοκοκαλιές και χυτό αλουμινένιο ψαλίδι στη δεξιά πλευρά της ανάρτησης, που συμπληρώνει τη μετάδοση του κινητήρα, που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά (και λειτουργεί σαν αριστερό μπράτσο του ψαλιδιού).

Οι αναρτήσεις του νέου Voge είναι της Kayaba και αποτελούνται από συμβατικό πιρούνι μονής πλάκας με καλάμια 35mm και με διαδρομή 110mm για τον μπροστινό τροχό και δύο αμορτισέρ πίσω, με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου σε 5 θέσεις, που προφέρουν διαδρομή τροχού 112 mm.

Στον τομέα των φρένων προτιμήθηκε η ειδικευμένη Jjuan και συναντάμε δύο δισκόφρενα 265 mm μπροστά με ακτινικά (!) τοποθετημένες τετραπίστονες δαγκάνες.

Πίσω ο δίσκος είναι κι αυτός ίδιας διαμέτρου με δαγκάνα ενός εμβόλου. Τα φρένα συνδυάζονται με ένα δικάναλο σύστημα ABS της Continental.

Το νέο Voge 400 SR4 φοράει τροχούς 15 ιντσών μπροστά και 14 πίσω, που χρησιμοποιούν τα κορυφαία ελαστικά Pirelli Angel Scooter.

Το ύψος της σέλας βρίσκεται μόλις στα 760 mm από το έδαφος, η σέλα του συνεπιβάτη βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο και το ρεζερβουάρ καυσίμου χωράει 12,8 λίτρα.


Η ψηλή ζελατίνα είναι ρυθμιζόμενη ηλεκτρικά σε ύψος και το πλάτος του φέρινγκ προφέρει καλή κάλυψη από τα στοιχεία της φύσης.

Πλούσιος είναι ο εξοπλισμός, όπως ήταν αναμενόμενο στην κατηγορία.

Ο πίνακας οργάνων χρησιμοποιεί μια ευμεγέθη έγχρωμη οθόνη TFT 7 ιντσών με δυνατότητα διασύνδεσης με το κινητό τηλέφωνο μέσω Bluetooth και παρέχει λειτουργίες πολυμέσων όπως πλοήγηση GPS, πραγματοποίηση / λήψη τηλεφωνικών κλήσεων, κ.λπ.

Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα μπορεί να φιλοξενήσει δυο κράνη (ένα φουλφέις, κι ένα μισό) υπάρχουν δύο ντουλαπάκια στην ποδιά, υποδοχή USB για φόρτιση συσκευών.

Εκτός των άλλων, το Voge 400 SR4 είναι εφοδιασμένο με σύστημα ειδοποίησης φρένου έκτακτης ανάγκης, αλλά και ένα πολύ χρήσιμο χειρόφρενο.

Υπάρχει επίσης σύστημα TPMS, full LED φώτα, που καταγράφει την πίεση των ελαστικών, smart key για τον κεντρικό διακόπτη (εκκίνηση, εντοπισμός σκούτερ, ηλεκτρικό άνοιγμα σέλας και τάπας ρεζερβουάρ), αλλά και βιντεοκάμερα (!) που βρίσκεται στο μπροστινό τμήμα του φέρινγκ/ποδιάς.

Το Voge 400 SR4 θα έρθει στην  ελληνική αγορά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ