fbpx

Vmoto by Pininfarina: Η τέχνη… του αέρα!

Ένα Super Soco που έρχεται από το μέλλον

“Tέλεια σμιλεμένο απ’ τον άνεμο” είναι το αεροδυναμικό ηλεκτρικό σκούτερ της Vmoto-Super Soco, το οποίο σχεδιάστηκε από το διάσημο ιταλικό studio Pininfarina και μας δίνει μια ιδέα για το πώς θα είναι τα σκούτερ του μέλλοντος

Η τεχνογνωσία του studio Pininfarina όσον αφορά τον σχεδιασμό είναι δεδομένη, κι αυτή τη φορά το ιταλικό σχεδιαστήριο έθεσε το ταλέντο του στην υπηρεσία της Vmoto-Super Soco για την υλοποίηση αυτού του concept, που μοιάζει όντως τέλεια σμιλεμένο απ’ τον άνεμο…

Με 300.000 ηλεκτρικά δίτροχα να πωλούνται ετησίως, η Vmoto ο αυστραλιανός όμιλος που κατασκευάζει ηλεκτρικά σκούτερ και μικρές μοτοσυκλέτες στην Κίνα κατατάσσεται στις κορυφαίες εταιρίες του χώρου.

Tο όνομα Super Soco είναι φυσικά γνωστό και στην Ελλάδα, όπου η εταιρία επίσης δραστηριοποιείται. Στην περίπτωση αυτή, η Vmoto θέλησε να δημιουργήσει ένα φουτουριστικό σκούτερ και να χαρίσει στο κοινό μια ματιά από το μέλλον της σχεδίασης των σκούτερ, πάνω σε μια εξαιρετική άσκηση στυλ σε συνεργασία με το design studio Pininfarina.

Το αποτέλεσμα, που αποτελεί προϊόν αεροδυναμικής μελέτης και της γνωστής σήραγγας του Pininfarina, είναι ένα πολύ avant-garde όραμα των μελλοντικών ηλεκτρικών σκούτερ της μάρκας.

Αφαιρέστε τη βάση, πάνω στην οποία στηρίζεται το σκούτερ και το κάνει να μοιάζει με jet ski, και δείτε πόσο μπροστά από την εποχή του είναι το υπόλοιπο σύνολο. Ο Pininfarina είναι ένας σχεδιαστικός οίκος που δραστηριοποιείται κυρίως στην αυτοκινητοβιομηχανία και συχνά “προκαλεί” με τα σχήματα που προτείνει.

«Υπάρχει λόγος για να παρουσιάζονται νέα αεροδυναμικά concept, αφού αυτά υπηρετούν και υποστηρίζουν τεχνολογίες που ήδη χρησιμοποιούνται. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αν θέλουμε να επιτύχουμε καλύτερες επιδόσεις σε όλους τους τομείς στο μέλλον», δήλωσε ο επικεφαλής Marketing της VMoto, Graziano Milone, συμπληρώνοντας: «Για να επιτύχουμε το παραπάνω πρέπει να έχουμε συνεργάτες με μεγάλη εμπειρία και αποδεδειγμένη τεχνική ικανότητα στον τομέα τους. Γι’ αυτό και η απόφαση να συνεργαστούμε πάνω σε αυτό το project με τον Pininfarina ήταν η λογική επιλογή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ