fbpx

VESPA SPRINT, VESPA GTS, 2020: Racing Sixties Special

 Βέσπες με αγωνιστικές αναφορές

Μια σπέσιαλ οικογένεια Vespa με σπορ πινελιές κατευθείαν από τη δεκαετία του ’60. Είναι οι “Racing Sixties” και ανακατεύουν την κομψότητα του ιταλικού εμβληματικού σκούτερ με τους αγώνες μιας αλλοτινής εποχής.

Vespa GTS αριστερά και Vespa Sprint Racing Sixties δεξιά

Τρέχανε αγώνες οι Bέσπες το ’60;” θα ρωτήσει κάποιος.

Ναι, συμμετείχαν σε αγώνες, όχι μόνο προσαρμοσμένους στις δυνατότητες των Vespa και των Lambretta – που ήταν οι μεγάλες ανταγωνίστριες της εποχής – αλλά και σε κανονικούς αγώνες μοτοσυκλέτας, ακόμη και στο χώμα!

Vespa GTS Super Racing Sixties

H ειδική σειρά Vespa Racing Sixties αφορά τα μοντέλα Sprint και GTS Super σε διάφορους κυβισμούς.

Για τις Vespa Sprint σε κυβισμούς 50, 125 και 150 cc και για τις μεγαλύτερου όγκου Vespa GTS Super σε κυβισμούς 125 και 300 cc.

Vespa Sprint Racing Sixties

Εκτός από τα υποβλητικά χρώματα, υπάρχει μια καινούργια σέλα, χρυσές ζάντες και μαύρα ματ στοιχεία, λεπτομέρειες που δίνουν ζωή σε δύο αισθητικές προτάσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μια κομψή συνολικά σπορ εικόνα. Με δυναμική, φρέσκια και σύγχρονη διάθεση.

Vespa Sprint Racing Sixties

Η έμπνευση για τη σειρά Vespa Racing Sixties προέρχεται από τους αγώνες της δεκαετίας του ’60, έναν κόσμο στον οποίο η ελευθερία της έκφρασης πέρασε και στο κομμάτι της εξατομίκευσης των σκούτερ. Ο καθένας έφτιαχνε το σκουτεράκι του όπως ήθελε και το έβαφε κιόλας στα “δικά του” χρώματα.

Συχνά τα χρώματα και τα γραφικά υπαινίσσονταν την ταυτότητα των αναβατών, τη χώρα προέλευσής τους, την ομάδα τους ή κάτι πιο προσωπικό.

Vespa GTS Super Racing Sixties

Οι στυλιστικές επιλογές που υιοθετήθηκαν για τις ειδικές σειρές Vespa Racing Sixties παίρνουν έμπνευση από θρυλικές πίστες και τα Grand Prix του Μονακό ή της Monza, ή ιστορικούς διεθνείς αγώνες όπως το Targa Florio.

Ένας σπορ κλασικισμός που αποτυπώνεται τόσο στις Vespa Sprint όσο και στις Vespa GTS Super μέσα από έναν συνδυασμό απλών χρωμάτων όπως το κίτρινο και το πράσινο ή το κόκκινο και το λευκό και από την καθαρότητα των γραμμών που διακοσμούν τα πλευρά τους και την μπροστινή γραβάτα.

Μια ακόμα πινελιά προς αυτή την κατεύθυνση δίνεται από τις ματ μαύρες λεπτομέρειες όπως τα μαρσπιέ συνεπιβάτη, τα πλαίσια των φωτιστικών σωμάτων μπροστά και πίσω, το κάλυμμα της εξάτμισης, τους καθρέφτες, τη βάση οργάνων και το διακοσμητικό του μπροστινού φτερού, κα.

Vespa Sprint Racing Sixties

Οι Vespa Sprint και Vespa GTS Super Racing Sixties χάνουν επίσης το κλασικό τους ασημί στις ζάντες,   που δίνει τη θέση του στο χρυσό χρώμα. Οι σέλες είναι καλυμμένες από μαλακό και βελούδινο PVC-nubuck, με εμφανείς ραφές που θυμίζουν τις χειροποίητες της δεκαετίας του ’60  – αυτές που συναντούσες στα σπορ αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το πότε θα έρθουν στην Ελλάδα οι Vespa Sprint και Vespa GTS Super Racing Sixties,  ούτε και για το πόσο θα κοστίζουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ