fbpx

VESPA: Οι Racing 60’s και Wotherspoon ήρθαν στην Ελλάδα

 Έφτασαν οι “πολύχρωμες” Βέσπες

Με διαφορετική εμφάνιση και γενικότερα υψηλές τιμές έφτασαν στην Ελλάδα οι “σπέσιαλ” Vespa Racing Sixties, με τα “αγωνιστικά” λευκά και πράσινα χρώματα, καθώς και η Wotherspoon με την “παρδαλή” εμφάνιση που χρησιμοποιεί πέντε (!) χρώματα.

Η 50άρα Vespa Primavera Sean Wotherspoon κοστίζει 3.990 ευρώ,  πράγμα που τη μετατρέπει σε ακριβό όνειρο για όποιους αρέσκονται στην εκκεντρική αυτή εμφάνιση, την οποία έχουμε κριτικάρει στο παρελθόν (διαβάστε εδώ). Για να πάρουμε μια ιδέα, 3.520 ευρώ προσφέρεται η απλή Vespa Primavera 150 iGet…

Vespa Primavera Sean Wotherspoon

Η Vespa Primavera Sean Wotherspoon είναι μία περιορισμένου αριθμού έκδοση, αποτέλεσμα των επιλογών του σχεδιαστή μόδας Sean Wotherspoon,  ο οποίος συνδυάζει τα έντονα χρώματα με τις στυλιστικές ιδιαιτερότητες της Vespa, δίνοντας τη δική του ερμηνεία.

Χρησιμοποιεί τα χρώματα και το στυλ των δεκαετιών ’80 και ’90 και όπως γράφει το επίσημο Δελτίο Τύπου της εταιρίας, η δημιουργία του: “χαρακτηρίζεται από μία χρωματική έκρηξη, που επιδεικνύεται με αυθάδεια”.

Κίτρινο, κόκκινο, σκούρο πράσινο και γαλαζοπράσινο, περιβάλλουν ολόκληρο το σώμα, που τονίζεται με λευκές λεπτομέρειες όπως οι γρίλιες της διακοσμητικής «γραβάτας», το σιρίτι της ποδιάς και οι ζάντες, στις οποίες είναι τυπωμένο το λογότυπο Vespa.

Ο σχεδιασμός ολοκληρώνεται με φινιρίσματα χρωμίου στο στεφάνι του προβολέα, τη σχάρα και τη χειρολαβή συνεπιβάτη, και μαύρες λεπτομέρειες όπως το κάλυμμα της εξάτμισης.

Vespa Primavera Sean Wotherspoon

Για τη σέλα ο Wotherspoon διάλεξε ένα ανοικτό καφέ βελουτέ-κοτλέ, με λευκό φινίρισμα στην μπορντούρα και το διακριτικό λογότυπό του, η “ετικέτα” του street artist, που έχει προστεθεί και στο μπροστινό μέρος μαζί με το κλασικό λογότυπο Vespa.

Η Vespa Primavera Sean Wotherspoon διατίθεται με τους νέας γενιάς i-get  4-χρονους μονοκύλινδρους, αερόψυκτους κινητήρες, με ηλεκτρονικό ψεκασμό, κυβισμού 50, 125 ή 150 cc.

Οι τιμές των Vespa Primavera Sean Wotherspoon είναι: Primavera 50 στις 3.990 ευρώ, Primavera 125 στις 4.240 ευρώ, Primavera 150 στις 4.340 ευρώ (προσφορά από 5.090 ευρώ)

Παράλληλα έφτασαν στην ελληνική αγορά και οι “αγωνιστικές” Vespa Racing Sixties με σαφώς πιο ταιριαστούς και προσγειωμένους χρωματισμούς, σπορ χρώματα και λεπτομέρειες.

Πρόκειται για δύο νέες εκδόσεις των Vespa Sprint και Vespa GTS Super, εμπνευσμένες από την δεκαετία του 1960 και τους αγώνες της εποχής στους οποίους συμμετείχε η Piaggio.

Vespa Sprint Racing Sixties

Μέσα από έναν συνδυασμό γραφικών, διαφορετικού καλύμματος σέλας και χρυσών και μαύρων λεπτομερειών, δημιουργείται μια κομψή εικόνα που γεφυρώνει το αγωνιστικό παρελθόν με το σήμερα.

Τα νέα κίτρινα και κόκκινα γραφικά διακοσμούν το – πράσινο και λευκό αντίστοιχα – σώμα των Vespa Sprint (στις εκδόσεις 50, 125 και 150 cc) και Vespa GTS Super (με κινητήρες 125 και 300 cc).

Οι στυλιστικές επιλογές που υιοθετήθηκαν για τη νέα ειδική σειρά Vespa Racing Sixties φέρνουν αναμνήσεις από θρυλικούς αγώνες και πίστες Grand Prix, όπως του Μονακό ή της Μόντσα, και ιστορικά πρωταθλήματα όπως το Targa Florio.

Vespa GTS Super Racing Sixties

Η κλασική σπορ αισθητική στις Vespa Sprint και Vespa GTS Super εκφράζεται από τον συνδυασμό απλών χρωμάτων, όπως το κίτρινο και το πράσινο, ή το κόκκινο και το λευκό, και τις καθαρές γραμμές των γραφικών που διακοσμούν τα πλαϊνά καπάκια και την μπροστινή γραβάτα.

Μία ακόμη στυλιστική πινελιά χαρίζουν το μαύρο ματ φινιρίσμα στη χειρολαβή της ουράς και τα μαρσπιέ συνεπιβάτη, το πλαίσιο των εμπρός και πίσω φωτιστικών σωμάτων, τους καθρέφτες, το κάλυμμα της εξάτμισης, το πλαίσιο του πίνακα οργάνων και το διακοσμητικό του εμπρός φτερού της Vespa GTS Super Racing Sixties.

Vespa GTS Super Racing Sixties

Στις νέες Vespa Sprint Racing Sixties και Vespa GTS Super Racing Sixties το κλασικό χρώμιο στις ζάντες αντικαθίσταται από χρυσό μεταλλικό φινίρισμα.

Επιπλέον, αποκλειστικό είναι και το κάλυμμα της σέλας από απαλό, βελουτέ ναμπούκ – επικαλυμμένο με PVC για προστασία από τις καιρικές συνθήκες – με ραφές σε χειροποίητο στυλ που θυμίζουν τα σπορ αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1960, όπως και το ειδικό ταμπελάκι, στοιχεία που αποτίουν φόρο τιμής στον συναρπαστικό κόσμο των αγώνων.

Vespa Sprint Racing Sixties

Η ειδική σειρά Vespa Racing Sixties ολοκληρώνεται από μία γκάμα ειδικά σχεδιασμένων αξεσουάρ και ειδών ένδυσης, που ακολουθούν τα γραφικά του οχήματος.

Οι τιμές των Racing Sixties είναι: Sprint 50 στις 3.500 ευρώ, Sprint 125 στις 4.620 ευρώ

GTS 125 στις 4.230 ευρώ, GTS 300 στις 4.840 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες: Vespa Primavera Sean Wotherspoon , Vespa GTS Super Racing Sixties,  Vespa Sprint Racing Sixties

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ