fbpx

UJET: Το αναδιπλούμενο, βραβευμένο σκούτερ!

Η Rolls Royce των ηλεκτρικών σκούτερ

Η εξέλιξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με τις καλές ιδέες και τον ερχομό των ηλεκτρικών δίτροχων έκανε δυνατή τη δημιουργία ενός “σπαστού” σκούτερ, που καταλαμβάνει λίγο χώρο και μπορεί να αποθηκευτεί. Είναι το Ujet και κατασκευάζεται στο Λουξεμβούργο.

Χώρος. Ένα πρόβλημα που εντείνεται ολοένα και περισσότερο, ειδικά στις μεγαλουπόλεις του κόσμου, όπου ο πληθυσμός αυξάνεται διαρκώς και συστηματικά.

Με τον ίδιο ρυθμό αυξάνεται και η  μαζικότητα των μετακινήσεων στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Αν συνδυάσεις αυτά τα δυο, έχεις στα χέρια σου ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα. Μια από τις λύσεις – ατομικής μετακίνησης – είναι τα ηλεκτρικά σκούτερ. Όσο για το συγκεκριμένο είναι και ηλεκτρικό και αναδιπλούμενο καταλαμβάνοντας μικρό χώρο.

Ένα σκούτερ που κόβεται στη μέση” θα μπορούσε να είναι η διαφήμιση του Ujet, που διαθέτει τεχνολογία και έμπνευση μαζί, ενώ λόγω της εντυπωσιακής του σχεδίασης κέρδισε τα διεθνή βραβεία Red Dot και iF.

Με ασύμμετρο σχήμα και πρακτικό τόσο σε σχεδιασμό όσο και σε λειτουργικότητα, έχει σχεδιαστεί ώστε να διπλώνεται στο μισό από το μέσον του σώματος του και να μπορεί να μεταφερθεί (ζυγίζει μόλις 43 κιλά) ή να αποθηκευτεί σε περιορισμένο χώρο (πχ μέσα στο σπίτι ή το διαμέρισμα).

Είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση από γυναίκες, με τον κινητήρα να αποδίδει 5.4 ίππους και 9,0 κιλά ροπής και ιπποδύναμη.

Όπως και όλα τα αντίστοιχα ηλεκτρικά σκούτερ που ανήκουν στην κατηγορία των “μοτοποδηλάτων”, έχει μέγιστο όριο ταχύτητας τα 45 km. Τα ελαστικά είναι διάστασης 80/80, με τους τροχούς να έχουν διάμετρο 14 ιντσών.

Η μπαταρία λιθίου είναι διαθέσιμη σε δύο χωρητικότητες και μπορεί να προσφέρει είτε 70, είτε 150 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Μπορεί να φορτιστεί σε 3-6 ώρες ή σε γρήγορη φόρτιση 3 ωρών, ενώ είναι αποσπώμενη και μεταφέρεται εύκολα.

Το σκούτερ είναι εξοπλισμένο με μεγάλη οθόνη αφής 7 ιντσών, συμβατή με κινητά τηλέφωνα iOS και Android, με σύστημα πλοήγησης GPS, αναπαραγωγή μουσικής, πληροφορίες κλήσεων και άλλες πληροφορίες χρήσιμες στην οδήγηση, ενώ διαθέτει επίσης και κάμερα.

Kατασκευασμένο από υλικά όπως το μαγνήσιο και τα ανθρακονήματα, το Ujet είναι μια ευρωπαϊκή προσπάθεια (φτιάχνεται στο Λουξεμβούργο) και θεωρείται από τα πιο εξελιγμένα στην κατηγορία των ηλεκτρικών σκούτερ.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του η κίνηση και η επιβράδυνση των τροχών, που γίνεται από την εσωτερική επιφάνεια της ζάντας.

Υψηλού επιπέδου σχεδίαση, ποιοτική κατασκευή και λειτουργικότητα, με την τιμή του Ujet να είναι υψηλή – με τόση τεχνολογία πάνω του – αφού φτάνει τις 7.500 ευρώ. Η Rolls Royce των ηλεκτρικών σκούτερ;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ