fbpx

TRIPL, 2016: Τρίτροχο μεταφορών, από τη Δανία

Τρίκυκλα-επαγγελματικά, όπως παλιά

Έχετε δει τα τρίτροχα ποδήλατα για μικρομεταφορές αγαθών που χρησιμοποιούν σε όλα την Ασία με δύο τροχούς μπροστά και έναν πίσω; Πάνω στο ίδιο μοτίβο φτιάχνει η δανέζικη εταιρία Trefor ένα τρίτροχο “εκτελούνται μεταφορές” σκούτερ του μέλλοντος. ΤοTripl διαθέτει μπόλικο design και ηλεκτρικό κινητήρα.

Tripl- 6

Mικρές διαδρομές μέσα στην πόλη για μεταφορές μικρών φορτίων, για τροφοδοσίες καταστημάτων, για delivery και ότι άλλο χρειάζεται ο εμπορικός κόσμος καλύπτονται από τις δυνατότητες του Tripl που με τελική κοντά στα 45 χ.α.ω και πολύ συμπαθητική εμφάνιση θα κάνει τις δουλειές παιχνίδι.

Με ηλεκτροκινητήρα που είναι αθόρυβος και δεν μολύνει το περιβάλλον, δύναμή παραπάνω από 13 ίππους και ροπή στα πολλά 19,0 χιλιογραμμόμετρα!

Tripl- 5

Tripl- 3

Η δανέζικη εταιρία Trefor Drive, στην πόλη Kolding, είναι η κατσκευάστρια του Tripl, ενός οχήματος delivery με δυο τροχούς και μεγάλο πορτμπαγκάζ μπροστά, που έχει τον ηλεκτροκινητήρα χωρίς ψήκτρες τοποθετημένο στον πίσω τροχό.

Η ακτίνα στροφής του είναι τέτοια που να επιτρέπει στο Tripl να στρίψει εύκολα επιτόπου, ενώ έχει και όπισθεν.

Οι μπαταρίες του χρειάζονται 8ωρη φόρτιση και έχουν αυτονομία σχεδόν 100 χιλιομέτρων. Το βάρος του 3τροχου με τη μπαταρία φτάνει τα 300 κιλά, το συνολικό μήκος τα 2.4 μέτρα και το συνολικό πλάτος στα 1.2 μέτρα.

Tripl- 4

Tripl- 2

Tripl- 1

Οι μπροστινοί τροχοί είναι μεγάλης διαμέτρου στις 17 ίντσες και ο πίσω στις 13. Το μπροστινό πορτμπαγκάζ έχει όγκο 750 λίτρα και το όχημα μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια μέχρι και 200 κιλά. Για την πέδηση υπάρχουν δισκόφρενα και στους τρεις τροχούς. Η οδήγησή του επιτρέπεται με άδεια μοτοποδηλάτου.

Η τιμή του τρίτροχου Tripl δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά όπως κάθε τι πρωτοποριακό (ηλεκτρικό και ευρωπαϊκό) μην περιμένετε να είναι χαμηλή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ