fbpx

SYM SYMPHONY ST125: Σε δυο εκδόσεις

Με τον αέρα του μεγάλου αδελφού

Oι δυο εκδόσεις των SYM Symphony ST125 κουβαλούν τη φιλοσοφία του best seller ST200, προσαρμοσμένη στην Α1 κατηγορία, είναι μια κατηγορία που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αγορά, μετά την πρόσφατη νομοθέτηση για δυνατότητα οδήγησης των μοντέλων αυτών, με δίπλωμα αυτοκινήτου. Αναλύουμε τα δυο νέα σκούτερ της SYM.

Για το 2021 η SYM προχώρησε σε μια γενικότερη ανανέωση της γκάμας της, την μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει ποτέ, συμμορφώνοντας τα μοντέλα της στις Euro 5 προδιαγραφές, προσδίδοντάς τους νέα χαρακτηριστικά και προσθέτοντας εξοπλισμό.

Όπως όλες οι εκδόσεις των Symphony από τα 50 έως τα 200 cc, έτσι και τα ST125 έγιναν αποδέκτες των αλλαγών που πραγματοποίησε η SYM για το 2021.

Ξεκινώντας από τη σχεδίαση, έγινε ένα φρεσκάρισμα, χωρίς όμως να χαθούν οι χαρακτηριστικές γραμμές που αποτελούν την ταυτότητα της συγκεκριμένης οικογενείας μοντέλων.

Τα νέα SYM Symphony ST125 αποπνέουν αέρα ανανέωσης, αποτελώντας σύγχρονες σχεδιαστικές προτάσεις εντός της κατηγορίας τους.


Ο προορισμός τους δεν άλλαξε, συνεχίζουν να αποτελούν προτάσεις για αστική χρήση, ακολουθώντας την ευρωπαϊκή σχολή σκούτερ, με μεγάλης διαμέτρου τροχούς, επίπεδο πάτωμα, όρθια θέση οδήγησης, χαμηλό βάρος και μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις που προσδίδουν ευελιξία.

Οι εκδόσεις των Symphony ST125 είναι δύο, με τον διαχωρισμό τους να γίνεται κυρίως βάσει του συστήματος ψύξης του κινητήρα.

Το SYM Symphony ST125 A/C διαθέτει μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα 124,6 cc, με απόδοση 11,5 ίππους και 1,0 kgm ροπής ενώ το ST125 L/C έχει υγρόψυκτο κινητήρα ίδιου κυβισμού, με μεγαλύτερη απόδοση, στους 12,6 ίππους και στα 1,1 kgm ροπής.

Τόσο ο αερόψυκτος όσο και ο υγρόψυκτος κινητήρας έχουν βελτιωθεί σε πολλά σημεία για το 2021, αποκτώντας πέραν της προσαρμογής στους στις Euro 5, αυξημένη απόδοση σε σχέση με τους προκατόχους τους.

Διαφορές υπάρχουν μεταξύ των εκδόσεων και στο βάρος, με το ST125 A/C να ζυγίζει 128 κιλά και το ST125 L/C να είναι λίγο βαρύτερο, στα 132 κιλά.

Από εκεί και έπειτα όλα τα υπόλοιπα στοιχεία είναι κοινά, εκτός του συστήματος πέδησης, στο οποίο θα αναφερθούμε πιο κάτω. 

Τα φώτα είναι πλέον όλα LED, συμπεριλαμβανομένων των φλας, ενώ νέος είναι ο πίνακας οργάνων, αποτελούμενος από μια μεγάλη LCD οθόνη με πολύ μεγάλες και ευανάγνωστες ενδείξεις.

Η σέλα είναι επανασχεδιασμένη, διαχωρίζοντας τα τμήματα του οδηγού και του συνεπιβάτη με ένα χαρακτηριστικό «σκαλοπάτι» που λειτουργεί παράλληλα και υποστηρικτικά για τη μέση του οδηγού.

Η άνεση της σέλας είναι, σύμφωνα με την SYM, βελτιωμένη και η απόστασή της από το έδαφος πιο χαμηλή πλέον, στα 790 mm διευκολύνοντας τους βραχύσωμους αναβάτες στον χειρισμό και την στήριξη του σκούτερ.

Tα SYM Symphony ST 125 έχουν εφοδιαστεί με τη νέα τεχνολογία της SYM Anti Lift Engine Hanger System (A.L.E.H), η οποία μειώνει το ανασήκωμα του πίσω μέρους του σκούτερ στο άνοιγμα του γκαζιού.

Αυτό επιτυγχάνεται με μια νέα άρθρωση του μοτέρ με το πλαίσιο, αλλά και με το «ζύγισμα» κινητήρα και μετάδοσης επάνω στον διαμήκη άξονα που διέρχεται από τα κέντρα των τροχών.

Συμπληρωματικά στις αρετές του A.L.E.H. λειτουργεί και η μεταφορά του ρεζερβουάρ κάτω από το επίπεδο πάτωμα, συγκεντρώνοντας το κέντρο βάρους χαμηλά.

 

Οι τροχοί των ST125 έχουν διάμετρο 16 και 14 ίντσες, μπροστά και πίσω αντιστοίχως και φέρουν ελαστικά σε διαστάσεις 110/70-16 και 120/80-14.

Σε ό,τι αφορά τώρα τα φρένα, αυτά αποτελούνται από μονούς δίσκους διαμέτρου 260 mm μπροστά και 240 mm πίσω, η διαφορά είναι όμως ότι το ST125 AC διαθέτει σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS, ενώ το ST125 LC,  δικάναλο ABS.

Κάτω από τη σέλα, ο αποθηκευτικός χώρος έχει αυξηθεί και μπορεί να φιλοξενήσει δύο κράνη τύπου jet, ενώ στην βάση του τιμονιού υπάρχει θύρα φόρτισης USB 3.0.

Οι τιμές των SYM Symphony ST125 διαμορφώνονται στα 2.345 ευρώ για την έκδοση A/C με τον αερόψυκτο κινητήρα (σε έξι χρωματισμούς) και στα 2.595 ευρώ για την έκδοση L/C (σε πέντε χρωματισμούς), με τον υγρόψυκτο ισχυρότερο κινητήρα.

Τo SYM Symphony ST125 LC ABS συνοδεύεται από 2 χρόνια δωρεάν σέρβις, αποπληρωμή σε 24 μήνες άτοκα και  εγγύηση 4 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες: SYM Symphony ST 125 A/C CBSSYM Symphony ST 125 L/C ABS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ