fbpx

SYM SHARK 170: ΣΚΟΥΤΕΡ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο Ευρωπαίος από την Ασία

Ο “καρχαρίας” της βιετναμέζικης αγοράς στα σκούτερ λέγεται SYM Shark 170 και είναι η ναυαρχίδα της γκάμας της εταιρίας. Οι γραμμές του είναι καθαρά ευρωπαϊκές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πολύ ενδιαφέροντα.

Θυμίζει πολλά από πλευράς εμφάνισης, αλλά από την άλλη το SYM Shark 170 έχει δέσει με μαεστρία πολλά διαφορετικά στυλ δημιουργώντας ένα ομοιογενές σύνολο. Έχει δανειστεί σημεία από τα Honda SH και Vision και θεωρούμε ότι το χρυσό χρώμα το αδικεί , δείτε αντ’ αυτού το άσπρο, μαύρο ή το κόκκινο Shark 125, το οποίο είναι ο προγονός του 170.

SYM Shark 170 - 1

SYM Shark 170 -5Κατασκευασμένο στο Βιετνάμ το SYM Shark 170 από το ντόπιο εργοστάσιο της SYM φοράει κινητήρα 168.9 cc, τετράχρονο, αερόψυκτο που αποδίδει 12.5 ίππους στις 7.500 rpm και στην απόδοσή του έχει δοθεί έμφαση στη ροπή για εύκολη κίνηση μέσα στην πόλη.

Παράλληλα το scooter με τους 16άρηδες τροχούς και το επίπεδο δάπεδο δεν ζυγίζει υπερβολικά, ανεβάζοντας τη βελόνα της ζυγαριάς στα 138 κιλά. Η τελική ταχύτητα που δίνεται επίσημα για το SYM Shark 170 είναι 100 km/h και η κατανάλωση στα 2,5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα.

SYM Shark 170 -3

Οι διαστάσεις του Shark είναι αρκετά μεγάλες για να φιλοξενεί δύο άτομα, το συνολικό μήκος ξεπερνάει τα 2,0 μέτρα και το ύψος της σέλας είναι χαμηλά στα 760mm. To μεταξόνιο ανακοινώνεται στα 1,385 mm και το ντεπόζιτο καυσίμου που τροφοδοτείται από τάπα που βρίσκεται αριστερά στην ποδιά χωράει 6,0 λίτρα.

Δύο αμορτισέρ αναλαμβάνουν την ανάρτηση του πίσω τροχού και ένα τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά, ενώ τα φρένα είναι δισκόφρενα και για τους δύο τροχούς. Υπάρχει σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS που δίνει τη δυνατότητα να λειτουργήσουν μαζί και οι δύο δίσκοι προσφέροντας ασφαλέστερο φρενάρισμα.

SYM Shark 170 - 2

SYM Shark 170 -4

To SYM Shark 125 που κυκλοφόρησε το 2013 διαθέτει ψεκασμό στην τροφοδοσία του

Το SYM Shark 170 είναι βιετναμέζικο μοντέλο, θα εξαχθεί και σε περιφερειακές γειτονικές αγορές, δεν διατίθεται στην Ευρώπη και το παρουσιάζουμε στο Scooternet στα πλαίσια της σφαιρικής ενημέρωσης που έχουμε υποσχεθεί, στην ενότητα “Σκούτερ του Κόσμου”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ