fbpx

SYM-QUADRO: Συνεργασία με στόχο τα 3τροχα σκούτερ

Ταϊβάν-Ελβετία, συμμαχία

Συνεργασία έχουν ξεκινήσει η ταϊβανέζικη SYM με την ελβετική Quadro, την οποία ανακοίνωσαν στην πράξη, παρουσιάζοντας ένα νέο τρίτροχο σκούτερ που ονομάζεται Nuvion στο σαλόνι του Μιλάνου.


Το SYM-Quadro Nuvion είναι ένα πρωτοποριακό σκούτερ που απορρέει από τη νέα συνέργεια μεταξύ των δύο εταιριών, που στοχεύει να συνδυάσει την ευρωπαϊκή τάση στα σκούτερ, την τεχνολογία της Quadro και τις κατασκευαστικές δυνατότητες της SYM.

Στόχος της συνεργασίας είναι η δημιουργία σκούτερ με 3 και 4 τροχούς, σχεδιασμένα με στόχο την μετακίνηση στην πόλη.

Η δημιουργία ενός τέτοιου σκούτερ ήταν εδώ και καιρό μέσα στα σχέδια της SYM και η Quadro ήταν η κατάλληλος συνέταιρος, μιας και διαθέτει πείρα επί του θέματος.


Λόγω της πρόσφατης συμφωνίας, από την οποία προέκυψε το 3τροχο πρωτότυπο σκούτερ Nuvion της έκθεσης, δεν υπάρχουν διαθέσιμες πολλές πληροφορίες.

Προς το παρόν, αυτό που παρουσιάστηκε στην EICMA ήταν ένα μαζεμένων διαστάσεων τρίτροχο με χαμηλό κέντρο βάρους και χαμηλή σέλα, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται μεγάλη ευελιξία και ευκολία οδήγησης.


Από τεχνικής άποψης είδαμε να χρησιμοποιεί το σύστημα HTS της Quadro, το οποίο επιτρέπει στο σκούτερ να παίρνει κλίσεις με ασφάλεια στις στροφές, με τους δυο μπροστινούς τροχούς να διατηρούνται πάντοτε παράλληλοι μεταξύ τους.

Το HTS επιτρέπει την κλίση μέχρι και 45 °, με υδραυλικά συστήματα που βοηθούν να επανέλθει στην κάθετο μετά την στροφή.

Οι πληροφορίες μιλούν για μοντέλα παραγωγής που θα βγαίνουν στην αγορά από το 2019 και μετά, ενώ αν λάβουμε υπόψη το μέγεθος του Nuvion που παρουσιάστηκε, εκτός από 125, θα μπορούσε να είναι 200 ή ακόμα και 300 κυβικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ