fbpx

SYM Maxsym TL 508 TCS 2022: Το καλό, καλύτερο

Κοιτάζοντας μπροστά με αισιοδοξία

Ένα σύστημα ελέγχου πρόσφυσης του πίσω τροχού κέρδισε το SYM Maxsym TL 508 για το 2022, αφού το best seller των μεγάλων, δικύλινδρων maxi scooter στην Ελλάδα παρουσιάστηκε επίσημα στο σαλόνι του Μιλάνο με τον κωδικό TCS δίπλα στο όνομά του.

Με την ευκαιρία της μεγάλης, παγκόσμιας εμβέλειας έκθεσης μοτοσυκλετών και σκούτερ, της EICMA 2021, παρουσιάστηκε από την SYM ελαφρώς ανανεωμένο, το μεγαλύτερο σκούτερ της γκάμας της, που δεν είναι άλλο από το γνωστό μας δικύλινδρο Maxsym TL 508.

Πρόκειται για ένα maxi scooter που χαρακτηρίζεται σαν sport touring και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας σκούτερ άνω των 500 κυβικών στην ελληνική αγορά.  

Για το 2022 το 508 αποκτά Traction Control, ένα σύστημα που θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στη χρήση.

Τώρα, όλο το υπόλοιπο TL 508 δεν έχει δεχθεί αλλαγές. Κινητήρας του είναι ένας δικύλινδρος δύο εκκεντροφόρων, 8βάλβιδος 508 cc, με απόδοση 45 ίππων στις 6.750 rpm και 5 κιλών ροπής στις 5.250 rpm.

Τα ικανά φρένα είναι δυο δίσκοι τύπου μαργαρίτα και διαμέτρου 275 mm μπροστά κι  ένας πίσω που διαθέτει την ίδια διάμετρο. Και οι 3 δίσκοι δέχονται τη βοήθεια ενός δικάναλου ABS.

Οι τροχοί του 508 είναι 15 ιντσών μπροστά και πίσω, ενώ στις αναρτήσεις συναντάμε ένα ανάποδο πιρούνι και ένα μονό αμορτισέρ πίσω, τοποθετημένο παράκεντρα στην αριστερή πλευρά του σκούτερ.

Το ύψος σέλας βρίσκεται στα 795 mm, το μεταξόνιο στα 1.543 mm, με τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου να φτάνει τα 12.5 λίτρα.

Φτιαγμένο για να διαπρέψει στην κατηγορία του, το 508 αντιπροσωπεύει την πιο ελκυστική οικονομικά, αλλά όχι λιγότερο «προικισμένη» εναλλακτική από πλευράς εξοπλισμού.

Έτσι στο SYM Maxsym TL 508 TCS βρίσκουμε σύστημα εκκίνησης Keyless, και θύρα φόρτισης USB Quick Charge 3.0, η οποία προσφέρει ταχύτερη και πιο ασφαλή φόρτιση, καθώς δεν υπερθερμαίνει τη συσκευή.

Επίσης υπάρχει ρυθμιζόμενη σε ύψος ζελατίνα, προσαρμόσιμα όργανα με τρεις όψεις (γραφικά) και αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα.

Το μεγάλο σκούτερ της SYM παρουσιάστηκε το 2019, αντιπροσωπεύοντας την αιχμή της τεχνολογίας SYM και εκτιμήθηκε αμέσως για το καλό πλαίσιο χωροδικτύωμα, την οπίσθια ανάρτηση με ψαλίδι αλουμινίου, την τελική μετάδοση με αλυσίδα και τα καλά φρένα.

Μετά από ένα χρόνο, το ταϊβανέζικο maxi scooter εξοπλίστηκε με ισχυρότερο κινητήρα 508 cc και πρακτική εκκίνηση με έξυπνο κλειδί.

Η κατανομή βάρους ανάμεσα στους δυο άξονες των τροχών του 508 είναι 50/50 (όπως στις σπορ μοτοσυκλέτες) και εγγυάται υψηλή σταθερότητα ακόμα και στη γρήγορη οδήγηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ