fbpx

SYM HD300 ABS/TCS 2021: Euro 5 και Traction Control

Αναβάθμιση – εναρμόνιση – εκπλήξεις

Βελτιωμένο και εναρμονισμένο με τις προδιαγραφές Euro5 προσφέρεται πλέον το best seller 300άρι της ταϊβανέζικης εταιρίας, το SYM HD300 ABS/TCS του 2021, με τιμή 4.295€. Ταυτόχρονα, προσφέρεται σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή 4 χρόνια εγγύηση και top case 40 lt ιδίου χρώματος με το σκούτερ.

Το SYM HD300 του 2021 αναβαθμίζεται με σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control System – TCS), που εξασφαλίζει τη βέλτιστη πρόσφυση του οπίσθιου τροχού κατά την επιτάχυνση σε ολισθηρούς δρόμους.

Παράλληλα, ο τομέας της παθητικής ασφάλειας καλύπτεται κι από ένα δικάναλο σύστημα ABS, σε συνδυασμό με τα δισκόφρενα τύπου μαργαρίτα με διπίστονες δαγκάνες και σωληνάκια υψηλής πίεσης, 288mm μπροστά και 260mm πίσω.

Στον τομέα των αναρτήσεων, το SYM HD300 διαθέτει δύο αμορτισέρ πίσω διαδρομής 100mm, που ρυθμίζονται σε 4 θέσεις ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου τους και τηλεσκοπικό πιρούνι διαδρομής 115mm μπροστά με καλάμια διαμέτρου 35mm.

Το μεταξόνιο του HD300 είναι στα 1.505mm, οι ζάντες είναι χυτές αλουμινίου 16 ιντσών με 5 διπλά μπράτσα και τα ελαστικά έχουν διαστάσεις 110/70-16 μπροστά και 140/70-16 πίσω.

Ο κινητήρας του SYM HD300 είναι ο γνωστός και αποδεδειγμένης αξίας F4 της SYM με 278cc. Είναι υγρόψυκτος, 4βάλβιδος και πληροί πλέον τις προδιαγραφές Euro5.

Η απόδοσή του φτάνει τους 26 ίππους και τροφοδοτείται από ηλεκτρονικό ψεκασμό. Διαθέτει μονάδα ελέγχου ECU της Keihin, και η κατανάλωση ανακοινώνεται στα 3,3L/100km (WMTC 3).

Σχεδιαστικές λεπτομέρειες όπως, τα φιλέτα χρωμίου στην ποδιά και τη μάσκα του φαναριού, οι διαφορετικοί χρωματικοί συνδυασμοί σε καφέ, κόκκινη ή μαύρη δερμάτινη σέλα, με το ανάγλυφο logo της SYM να αναγράφεται στο πίσω τμήμα της, και τα ομόχρωμα grips, προσθέτουν στο HD300 premium στοιχεία.

Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από μία κυκλική οθόνη με αναλογικό δείκτη ταχύτητας και μία LCD οθόνη με ενδείξεις θερμοκρασίας νερού, εξωτερικής θερμοκρασίας, τάσης μπαταρίας, λειτουργίας TCS, ώρας, ολικού και μερικού χιλιομετρητή και ένδειξη ελέγχου λαδιού.

Αριστερά και δεξιά από το στρογγυλό όργανο υπάρχει αναλογική πληροφόρηση της στάθμης καυσίμου και των στροφών του κινητήρα, ενώ στο πάνω τμήμα του πίνακα υπάρχουν λυχνίες ABS, φλας, φώτα μεγάλης σκάλας, ελέγχου λαδιού και ελέγχου κινητήρα.

Οι χώροι του SYM HD300 είναι από τους κορυφαίους στην κατηγορία του, διαθέτοντας 38 λίτρα αποθηκευτικού χώρου κάτω από τη σέλα. Πρακτικά, θα φιλοξενήσει ένα φουλφέις κράνος και καθημερινά αντικείμενα, όπως φακέλους, tablet, αδιάβροχα ή μία τσάντα.

Στο εσωτερικό της ποδιάς υπάρχει εύχρηστο ντουλαπάκι, με εύκολο άνοιγμα. Μέσα στο ντουλαπάκι, συναντάμε θύρα USB QC 3.0 για γρήγορη φόρτιση κινητού την ώρα της οδήγησης.

Ένας έξυπνος κρυφός αναδιπλούμενος, πολύ χρήσιμος γάντζος βρίσκεται στη διάθεση του αναβάτη για τη μεταφορά ενός χαρτοφύλακα ή τσάντες.

Η χειρολαβή με την ενσωματωμένη σχάρα είναι ειδικά σχεδιασμένη για εύκολη και άμεση τοποθέτηση βαλίτσας top case.

Ο κεντρικός πολυδιακόπτης δίνει τη δυνατότητα για άνοιγμα της σέλας, ενώ το HD βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργίας και για άνοιγμα του καλύμματος του ρεζερβουάρ, χωρίς να χρειαστεί να βγει το κλειδί από τη θέση του. Για αποφυγή κινδύνου κλοπής, ο διακόπτης σφραγίζει με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η σέλα είναι δύο επιπέδων με συνολικό μήκος 715mm. Το ύψος της στη θέση του οδηγού είναι στα 805mm και του συνεπιβάτη στα 910mm.

Τα αναδιπλούμενα μαρσπιέ του συνεπιβάτη, κομμάτι της μοντέρνας σχεδίασης του SYM HD300, ενσωματώνονται  ως αεροδυναμική κατάληξη των πλαϊνών καπακιών του σκούτερ, όταν αυτά βρίσκονται σε κλειστή θέση.

Το SYM HD300 ABS/TCS του 2021 έχει τιμή 4.295€ και διατίθεται σε έξι διαφορετικούς συνδυασμούς:

  • Γκρι (Μαύρη σέλα)
  • Λευκό (Καφέ σέλα)
  • Λευκό (Μαύρη σέλα)
  • Γκρι Ματ (Κόκκινη σέλα)
  • Μαύρο Ματ (Μαύρη σέλα)
  • Καφέ Ματ (Μαύρη σέλα)

Με επιβάρυνση μόλις 55 ευρώ ο αγοραστής αποκτά ένα ίδιου χρώματος με το σκούτερ top box, χωρητικότητας 40 λίτρων, αλλά και 4 χρόνια εγγύηση (πακέτο συνολικής αξίας 245 ευρώ).

Περισσότερες πληροφορίες: www.sym.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ