fbpx

SYM FNX 125: Ήρθε στην Ελλάδα – Ανακοίνωση τιμής

Φρέσκια εμφάνιση

Έφτασε στην ελληνική αγορά, μετά από αρκετή αναμονή, το νέο SYM FNX 125, ένα mini GT σκούτερ, κόμπακτ διαστάσεων με χαμηλό βάρος, βολικό επίπεδο δάπεδο και τιμή στα 2.695 ευρώ.

Ήταν η Ευρώπη αυτή που υποδέχθηκε πρώτη το νέο σκούτερ της ταϊβανέζικης εταιρίας, το SYM FNX 125, ένα μικρομεσαίων διαστάσεων σκούτερ με μοντέρνα, νέου τύπου εμφάνιση, που το έκανε να ξεχωρίζει απ’ οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της αγοράς.

Ξέραμε ότι αργά ή γρήγορα το SYM FNX 125 θα ερχόταν τελικά στην Ελλάδα, μιας και η εταιρία είχε  ετοιμάσει αρκετά διαφημιστικά βιντεάκια, γυρισμένα σε διάφορες πόλεις του κόσμου, μία εκ των οποίων ήταν και η Αθήνα!

Έτσι, είχαμε δει το FNX να κάνει βόλτες στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι, στους στύλους του Ολυμπίου Διός, στο Ζάππειο και την Ακαδημία Αθηνών.

Να λοιπόν που ήρθε η ώρα του, κι έτσι η γκάμα των 125αριών της SYM εμπλουτίζεται με ένα “αιχμηρής” αισθητικής σκούτερ που διαθέτει πλήρως LED φωτιστικά σώματα, τροχούς 12 ιντσών, επίπεδο πάτωμα,  και αερόψυκτο κινητήρα ενός εκκεντροφόρου και δυο βαλβίδων, με απόδοση 11,2 ίππων.

Ο πίνακας οργάνων είναι LCD με μεγάλες ενδείξεις, το οπίσθιο φωτιστικό σώμα δημιουργεί ένα σχήμα “U”, το άνοιγμα της σέλας γίνεται από κουμπί δίπλα στον κεντρικό διακόπτη χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί το κλειδί.

Ο κάθε τροχός διαθέτει κι από ένα δισκόφρενο (διαμέτρου 226 μπροστά και 220 mm πίσω) με σύστημα συνδυαζόμενης πέδησης CBS, όπως ορίζουν οι προδιαγραφές Euro5.

Tο συνολικό βάρος του SYM FNX 125 φτάνει τα 125 κιλά γεμάτο, το πιρούνι είναι συμβατικό και έχει διαδρομή 90 mm, με τα δυο αμορτισέρ πίσω να διαθέτουν διαδρομή 85 mm.

Η πίσω ανάρτηση είναι τύπου A.L.E.H, το οποίο είναι ένα ειδικό σύστημα ανάρτησης του κινητήρα, που αποσβένει το φαινόμενο της ανύψωσης του κινητήρα του σκούτερ στο άνοιγμα του γκαζιού, παρέχοντας σταθερότητα και καλύτερες επιδόσεις κατά την εκκίνηση. Επίσης βελτιώνει την οδική συμπεριφορά του σκούτερ σε υψηλές ταχύτητες και ελιγμούς.

Ο ανεφοδιασμός του 6,2 λίτρων ντεπόζιτου γίνεται εύκολα από σημείο μπροστά και ψηλά στην ποδιά.

Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα χωράει ένα φουλφέις κράνος και μικροαντικείμενα.

Στην ποδιά υπάρχει κι ένας ακόμα χώρος, ανοικτός που διαθέτει και θύρα ταχυφόρτισης USB QC 2.0.

Οι διαστάσεις των ελαστικών είναι 110/70 μπροστά και πίσω.

Το ύψος σέλας στα 765 mm, το μικρό βάρος και οι 12άρηδες τροχοί, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως θα δημιουργούν ένα εύκολο, ευκίνητο, εύχρηστο σκούτερ πόλης που θα είναι ιδανικό και για αρχάριους ή για νέους δικυκλιστές που έχουν περάσει από τον χώρο (και τα διπλώματα) των αυτοκινήτων.

Περισσότερες πληροφορίες: sym.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ