fbpx

SYM FIDDLE III 50, FIDDLE III 125, 2014: ΕΡΧΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ

Κλασική ενδυνάμωση

Ανανεωμένα πάνω στις γνωστές κλασικές τους γραμμές έρχονται τα Fiddle για το 2014 με τον κωδικό ΙΙΙ, σε 50 και 125 κυβικά, με τιμές 1.460 και 1.695 ευρώ αντίστοιχα. Δεν είναι όμως μόνο το αισθητικό φρεσκάρισμα, αφού ο κινητήρας του 125 είναι ισχυρότερος και οικονομικότερος, ενώ αναβαθμισμένη είναι και η άνεση για τους επιβαίνοντες.

Blue_White

Λεπτομέρειες σε χρώμιο τονίζουν την ρετρό σχεδίαση του Fiddle III που χρησιμοποιεί καμπύλες όπως τα σκούτερ του παρελθόντος, ενώ οι διχρωμίες θυμίζουν δεκαετία του ’60.

Τα καλαίσθητα φωτιστικά σώματα διαφοροποιούνται σε σχέση με το παρελθόν και εναρμονίζονται με τη σχεδίαση της κομψής ουράς του Fiddle.

Black_Golden

Το μπροστινό μέρος αποκτά LED φώτα ημέρας, προσδίδοντας μία πιο μοντέρνα νότα στο vintage σύνολο. Ο στρογγυλός προβολέας στο τιμόνι, διαφοροποιείται ελαφρώς, αποκτώντας ένα πιο οβάλ σχήμα.

Το Fiddle γίνεται πιο κομψό, με το μπροστινό μέρος να φοράει “γραβάτα” (όπως λέγεται στην αργκό των Vespisti και των Lambrettisti) με επιχρωμιωμένο περίγραμμα, έχοντας σε κεντρικό σημείο το ανάγλυφο έμβλημα της SYM. Οι ζάντες είναι 5μπρατσες, χυτές αλουμινένιες, με διάμετρο 12 ιντσών.

Mat-Coffee

Οι αλλαγές στο Fiddle δε σταματούν στην εξωτερική εμφάνιση. Ο κινητήρας αναβαθμίζει τις επιδόσεις του (125), αυξάνοντας την ιπποδύναμη του scooter στoυς 10 ίππους (8.500 στροφές), με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 95km/h.

Η αναβάθμιση του κινητήρα έφερε και μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου κατά 10%, με την κατανάλωση να είναι μόλις 1,89 λίτρα /100 Km (εργοστασιακές μετρήσεις με ταχύτητα 50km/h). Και οι δύο κινητήρες είναι τετράχρονοι, διβάλβιδοι, με 1ΕΕΚ (υποτετράγωνες διαστάσεις για ροπή και οικονομία) και τροφοδοτούνται από καρμπυρατέρ. Η εκκίνηση γίνεται από μίζα και μανιβέλα.

Speedometer

Το Fiddle είναι ένα πρακτικό scooter πόλης, βολικό, χαμηλό και εύχρηστο, που παράλληλα είναι το best seller της ελληνικής αγοράς στην κατηγορία των ρετρό. Το τηλεσκοπικό πιρούνι έχει καλάμια διαμέτρου 33mm, ενώ το ένα αμορτισέρ πίσω ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου.

Το σύστημα πέδησης αποτελείται από ένα δίσκο 190 mm μπροστά με δαγκάνα δύο εμβόλων και από ένα ταμπούρο 130 mm (110 mm για την έκδοση 50). Υπάρχει αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα, που θα φιλοξενήσει ένα κράνος ανοιχτού τύπου.

Επιπλέον, υπάρχει πρακτικό ντουλαπάκι για μικροπράγματα στην ποδιά. Διαθέτει ακόμη, άγκιστρο ποδιάς που σε συνδυασμό με το μεγάλο επίπεδο πάτωμα, θα εξυπηρετήσει στην ανάρτηση χειραποσκευών, αφήνοντας επαρκή χώρο για τα πόδια του αναβάτη.

White_Red

Η σέλα επανασχεδιάστηκε. Διαθέτει νέο αφρώδες υλικό και νέο αντιολισθητικό κάλυμμα. Πάνω της αναγράφεται το λογότυπο του μοντέλου «Fiddle III», δίνοντας μία ιδιαίτερη νότα στο ρετρό χαρακτήρα του μοντέλου. Το ύψος της απέχει μόλις 760mm από το έδαφος, διευκολύνοντας τα πόδια του χρήστη να πατούν πιο εύκολα στο έδαφος, ενώ και το κέντρο βάρους είναι χαμηλά.

Ο συνεπιβάτης θα κρατηθεί από την καλαίσθητη χειρολαβή και θα πατήσει στα αναδιπλούμενα μαρσπιέ. Το ντεπόζιτο της βενζίνης χωράει 6,5 λίτρα και το συνολικό βάρος είναι 102 για το 50άρι και 112 κιλά για το 125. Τα νέα SYM Fiddle III 50 και SYM Fiddle III 125 είναι ετοιμοπαράδοτα και προσφέρονται σε πολύ ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες διχρωμίες, αλλά και μονά χρώματα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.gorgolis.gr/fiddleIII.htm

??

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ