fbpx

SYM 4mica 150 2022: O χαρούμενος εργάτης!

Επιτέλους κάτι διαφορετικό, πολύχρωμο, πολυχρηστικό και σχεδιαστικά θαρραλέο

Για αυτούς που έχουν βαρεθεί τα ίδια σχήματα, γραμμές και χρώματα στα σκούτερ και θέλουν να βάλουν μια πινελιά ευθυμίας στην καθημερινή τους μετακίνηση, η SYM έχει να προτείνει κάτι διαφορετικό στα σκούτερ πόλης για το 2022. Το SYM 4mica 125 είναι έτοιμο να διακοσμήσει με την παρουσία του τις μουντές μεγαλουπόλεις.

Η εταιρία από την Ταϊβάν μας εκπλήσσει ευχάριστα με μια πρωτότυπη δημιουργία. Αυτό είχε συμβεί πέρσι με το “εξωσκελετικό” SYM KRN BT, φέτος έρχεται το 4mica.

Πρόκειται για ένα όνομα που αν το διαβάσεις στα αγγλικά ακούγεται σαν “formica” (φορμίκα λέγεται, κι όχι φορμάικα..) και το οποίο στα ιταλικά σημαίνει μυρμήγκι.

Γιατί ονομάστηκε το σκούτερ “μυρμήγκι”; Επειδή το 4mica παρουσιάζεται ως ένα κατ’ εξοχήν “εργατικό” και χρήσιμο σκούτερ πόλης, που δεν διστάζει να κουβαλήσει και φορτία.

Αισθητική που ξεχωρίζει, ταιριαστές διχρωμίες, προβολέας και μπροστινό μέρος που έρχεται από τη δεκαετία του ’60, μια διαιρούμενη χρηστική σέλα, με το τμήμα του συνεπιβάτη να σηκώνεται ώστε να φορτωθεί το 4mica με κουτί delivery ή τσάντες ή μικροαντικείμενα προς μεταφορά, βάρους μέχρι 40 κιλά!

Διασκέδαση και εργασία” φωνάζει το νέο σκούτερ της SYM, μιας και πίσω από την παιχνιδιάρικη εμφάνισή του, διακρίνεται ένα σκούτερ πόλης με μικρής διαμέτρου τροχούς, ένα επίπεδο πάτωμα, χώρο κάτω από την άνετη και “χοντρή” σέλα.

Κατά τα άλλα το σκούτερ κινείται από έναν απλό αερόψυκτο, 2βάλβιδο, ψεκαστό κινητήρα 125 κυβικών, που αποδίδει 9,6 ίππους (7.1 kW) στις 7.500 rpm, και 9.5 Nm στις 6.000 rpm.

Ο στρογγυλός προβολέας είναι LED και διαθέτει και περιμετρικό δακτύλιο LED DRL. Στον πίνακα οργάνων έχουμε ένα αναλογικό κοντέρ και μια ψηφιακή οθόνη LCD. Επίσης υπάρχει θύρα φόρτισης USB Quick Charge 3.0 και λειτουργία ειδοποίησης πέδησης έκτακτης ανάγκης.

Η σέλα είναι χαμηλά τοποθετημένη στα 747 mm μιας και οι τροχοί είναι μικρής διαμέτρου, στις 10 ίντσες (ελαστικά 100 / 90).

Τα φρένα είναι δισκόφρενο 205 mm μπροστά και ταμπούρο 130 mm πίσω, ενώ η SYM διαθέτει το 4mica σε δύο εκδόσεις, μια με CBS και μια με ABS. Σημειώνουμε επίσης την παρουσία λειτουργίας ειδοποίησης πέδησης έκτακτης ανάγκης.

Το ρεζερβουάρ χωράει 6.8 λίτρα βενζίνης και το βάρος δεν έχει ανακοινωθεί.

SYM 4Mica 125 λοιπόν, με την εταιρία να επενδύει σαν φιλοσοφία κατασκευής τα χαρακτηριστικά του εντόμου: δυνατό, προικισμένο με κοινωνικές ικανότητες, ικανότητα οργάνωσης και μεγάλη προσαρμοστικότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ