fbpx

SWAYGO EVR-1 575: ΜΕ 4 ΤΡΟΧΟΥΣ

4 τροχοί και ηλεκτροκίνηση

Aλήθεια τα “τετράτροχα σκούτερ”… είναι σκούτερ; Τα “τρίτροχα σκούτερ”… είναι άραγε σκούτερ; Και όμως και  οι δύο αυτές κατηγορίες, τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων καθημερινής μετακίνησης, εντάσσονται στη μεγάλη οικογένεια των αγαπημένων μας… (τι να πεις τώρα, δίτροχων;)… σκούτερ

Aπό την Ν. Αφρική έρχεται το τετράτροχο που γέρνει...

Η Νοτιοαφρικάνικη εταιρία Swaygo Motor παρουσίασε το τετράχρονο σκούτερ που γέρνει στις στροφές και ονομάζεται Swaygo 575 EVR-1 και κινείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ.
Το EVR Swaygo 575-1 έχει την ιδιαιτερότητα των πολλών τροχών, των διπλάσιων, απ’ ότι διαθέτει ένα παραδοσιακό σκούτερ. Αν το δεις μάλιστα από μπροστά νομίζεις ότι είναι δύο σκουτεράκια ενωμένα, αφού οι δύο μπροστινές αναρτήσεις του είναι δύο τηλεσκοπικά πιρούνια!


Το EVR έχει τη δυνατότητα να γέρνει στις στροφές μέχρι 42 (μέγιστο) μοίρες και κινείται από δύο ηλεκτρικούς  κινητήρες – έναν για κάθε οπίσθιο τροχό – που αποδίδουν 7 kW έκαστος. Οι μπαταρίες του είναι ιόντων λιθίου και φορτίζονται από κοινή οικιακή πρίζα 220 βόλτ.
Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 105 χ.α.ω, το EVR “πιάνει” τα 60 χ.α.ω σε 5 δευτερόλεπτα, η αυτονομία τα 100 χιλιόμετρα, ενώ το βάρος του φτάνει τα μπόλικα 290 κιλά, κάτι που φαίνεται και στις φωτογραφίες, αφού η κατασκευή είναι ογκώδης – και όχι ιδιαίτερα καλόγουστη κατά την άποψή μας.


Τα δύο τηλεσκοπικά πιρούνια ενώνονται με έναν αρθρωτό άξονα, ενώ στους πίσω τροχούς υπάρχουν αμορτισέρ. Κάθε τροχός διαθέτει δισκόφρενο με δαγκάνα 4 εμβόλων. 300 κιλά είναι αυτά δεν είναι παίξε γέλασε. Η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την τιμή του EVR.