fbpx

SCUTUM: ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

Κάνε οικονομία τώρα… αλα Ισπανικά

 Ένας από τους τομείς που τα ηλεκτρικά σκούτερ δραστηριοποιούνται ταχύτατα είναι οι επαγγελματικές μικρομεταφορές, οι κούριερ και τα ντελίβερι μέσα σε πυκνοκατοικημένα αστικά περιβάλλοντα.

Η διείσδυση στην αγορά των σκούτερ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ξεκινήσει από αυτή την ομάδα καταναλωτών, αφού το όφελος για τους επαγγελματίες είναι άμεσο και μετρήσιμο. Αν δηλαδή ενώ πριν πλήρωναν 5 και 10 ευρώ την ημέρα με βενζινοκίνητα σκούτερ ή μηχανάκια, τώρα με τα ηλεκτρικά σκούτερ χρεώνονται μόλις 1, το πολύ 2 ευρώ.

Με την οικονομία να γίνεται αντιληπτή σε καθημερινή βάση γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι επαγγελματίες κινούνται προς την λύση της πρίζας.

Το σκούτερ που παρουσιάζουμε σήμερα ονομάζεται Scutum (λατινική λέξη που σημαίνει ασπίδα) και φτιάχνεται στη Βαρκελώνη της Καταλονίας και πρόκειται για ένα επαγγελματικό εργαλείο καθημερινής χρήσης.

Η μαζική παραγωγή του έχει ξεκινήσει και απευθύνεται σε εταιρίες που θα ευνοηθούν από την χρήση του ηλεκτρισμού σαν ενέργεια κίνησης.

Το project έχει υποστηριχθεί από την Καταλανική κυβέρνηση και το υπουργείο βιομηχανίας με στόχο να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο, ευρωπαϊκό ηλεκτρικό σκούτερ.Το Scutum S02 προσφέρει ποιότητα κατασκευής, μπαταρίες λιθίου, καλή αυτονομία και τη δυνατότητα να κουβαλάει μεγάλα φορτία. Πάνω από το 90% των εξαρτημάτων του Scutum κατασκευάζονται τοπικά .

Από την άλλη, εμείς έχουμε να κάνουμε μια μικρή παρατήρηση. Μας θυμίζει κάτι αυτό το σχήμα του σκούτερ – δείτε πιο κάτω τι μας θυμίζει, μετά το τέλος του άρθρου… – και θα θέλαμε να ξέραμε. Η Scutum το έκανε κατά λάθος, επίτηδες ή πήρε άδεια από τη γιαπωνέζικη εταιρία άραγε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ