fbpx

SCHWALBE: Το ηλεκτρικό “χελιδόνι”

Ηλεκτρικό που πιάνει τα 90!

Μπορεί να πιάνει ταχύτητα 90 χιλιομέτρων την ώρα, μπορεί να είναι ηλεκτρικό και καθαρό, να φοράει την ρετρό εμφάνιση ενός ιστορικού γερμανικού σκούτερ, αλλά τα σχεδόν 7.000 ευρώ που κοστίζει το κάνουν δίτροχο για αυτούς που έχουν με οικολογικές ευαισθησίες… και αρκετά χρήματα στην τράπεζα.

Η Govecs αφού πήρε κάτω από την φτερούγα της το πρότζεκτ του ηλεκτρικού σκούτερ Schwalbe (χελιδόνι), το παρουσιάζει τώρα ένα εξελιγμένο μοντέλο με κινητήρα 8 kW που μπορεί να πετύχει τελική 90 km/h! Επιδόσεις ενός συμβατικού σκούτερ 125 κυβικών με λίγα λόγια, με τη μόνη διαφορά ότι η τιμή είναι σχεδόν τριπλάσια…

Ποτέ άλλοτε το Schwalbe δεν ήταν τόσο γρήγορο. Μια εντυπωσιακή τελική 90 χ.α.ω είναι η νέα επίδοση που ανακοινώνεται από την Govecs.

Η εμφάνιση του κλασικού, θρυλικού σκούτερ – στην τέως Ανατολική Γερμανία – του Simson Schwalbe, έχει παραμείνει ίδια.

Η μέγιστη ισχύς του κινητήρα, ωστόσο, έχει διπλασιαστεί μέχρι και 8 kW, έτσι ώστε να μπορεί να επιταχύνει το αρκετά βαρύ “χελιδόνι” των 135 kg, από μηδέν έως 50 km/h σε 3,8 δευτερόλεπτα και να πετύχει τελική 90 km/h.

Ο πλήρως ανασχεδιασμένος κινητήρας αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Bosch.

Δύο μεγάλες μπαταρίες ιόντων λιθίου (εκεί είναι το μεγαλύτερο βάρος) που τοποθετούνται στο κέντρο του σκούτερ κάτω από το τούνελ της ποδιάς, επίσης της Bosch, έχουν συνολική χωρητικότητα 4,8 kWh.

Για πλήρη φόρτιση των μπαταριών η Govecs ανακοινώνει πέντε ώρες. Το 50% της χωρητικότητας μπορεί να επιτευχθεί, με γρήγορη φόρτιση, μέσα σε μία ώρα και 45 λεπτά

Το πλήρως ψηφιακό όργανο διαθέτει όλες τις πληροφορίες, ενώ ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης: αργό, μεσαίο και… Boost, ενώ υπάρχει και όπισθεν σαν βοήθεια κατά το παρκάρισμα.

Στους τροχούς των 16 ιντσών υπάρχουν δισκόφρενα και συνδυασμένο σύστημα πέδησης, ενώ προαιρετικά, το Schwalbe με επιπλέον χρέωση 290 ευρώ προσφέρεται με ABS.
Το Schwalbe είναι πλέον στη γερμανική αγορά και οι τιμές ξεκινούν από 6.990 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες: shop.myschwalbe.com,   govecsgroup.com

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
ΤΙΜΗ:
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ:
ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ:
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΜΠΡΟΣΤΑ / ΠΙΣΩ:
ΦΡΕΝΟ
ΜΠΡΟΣΤΑ / ΠΙΣΩ:
[wp_bannerize group="dokimi_sec_banner"]
ΤΡΟΧΟΣ
ΜΠΡΟΣΤΑ / ΠΙΣΩ:
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ:
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ:
ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ:
ΒΑΡΟΣ:
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: