fbpx

ROYAL ALLOY: Ένας ακόμα κλώνος Lambretta

Clone Wars, η συνέχεια…

Ε, ρε γλέντια… Με το όνομα της Lambretta να επιστρέφει επίσημα στην αγορά κανείς δεν εμποδίζει άλλες εταιρίες να επενδύσουν και αυτές στα σχήματα των θρυλικών σκούτερ του παρελθόντος… και να τα καταφέρουν αισθητικά, να πλησιάσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εικόνα του αυθεντικού. Η Royal Alloy από τη Μεγάλη Βρετανία μπαίνει στην αγορά, μέσω Κίνας.

Τα κλασικά, ρετρό εμφάνισης σκούτερ της εταιρίας Royal Alloy έρχονται για το 2018 με κινητήρες 125 για αρχή και αργότερα υπόσχονται να ανέβουν στα 180 κυβικά.

Προς το παρόν υπάρχουν δύο 125άρια με επιτυχημένη εμφάνιση-αντιγραφή των Lambretta του ’60 και του ’70: το GT και το GP 125.

Το Royal Alloy GT 125 είναι ένα μοντέλο βάσης. Το Grand Tourer 125 έχει τολμηρή εμφάνιση vintage με πεπλατυσμένο μπροστινό φτερό, “ορθογώνιο” προβολέα, φουσκωμένη ουρά και λάστιχα με λευκά πλαϊνά.

Υπάρχουν ψηφιακά όργανα και συνδυαζόμενο σύστημα πέδησης, με έναν δίσκο σε κάθε τροχό, αλλά και δύο αμορτισέρ στο μπροστινό σύστημα ανάρτησης. Η τιμή του Royal Alloy GT 125 στη Γαλλία είναι 2.490 ευρώ.

Royal Alloy GT 125

Το δεύτερο μοντέλο είναι το Royal Alloy GP 125, που χαρακτηρίζεται ως το πολυτελέστερο μέχρι στιγμής. Το premium μοντέλο, το Grand Prix έχει μια πιο πολυτελή εμφάνιση, με διαφορές σε τροχούς και σέλα, αλλά και σε λεπτομέρειες. Η τιμή του είναι στις 3.490 ευρώ.

Royal Alloy GP 125

Με την Royal Alloy να προσπαθεί να επεκταθεί και σε άλλες αγορές της Ευρώπης εκτός της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα σταθεί απέναντι στις νέες Lambretta οι οποίες έχουν υψηλότερες τιμές. Η ιστορία όμως δεν σταματά εδώ.

Η Royal Alloy προέκυψε σαν φίρμα όταν η βρετανική Scomadi (σκούτερ κλώνοι Lambretta) διέκοψε τη συνεργασία της με την εταιρία Hanway στην Κίνα. Η Hanway μετά τη λύση της συνεργασίας – και την Scomadi να φτιάχνει τα σκούτερ της στην Ταϊλάνδη – λανσάρισε τις δικές της “Lambretta” που τις λέει Royal Alloy.

Τρεις κλώνοι λοιπόν της Lambretta μέχρι στιγμής: η μία στην Ταϊλάνδη (Scomadi), η άλλη στην Κίνα (Royal Alloy) και τρίτη η εταιρία που έχει το όνομα της Lambretta και φτιάχνει τα σκούτερ της στα κινεζικά εργοστάσια της γνωστής μας SYM. “Ο πόλεμος των κλώνων” στην κυριολεξία…

Πηγή: www.royalalloy.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ