fbpx

RIYA ADONIS 125: “ΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΣΕ ΛΕΝΕ;”

Μεγάλο και “τραγουδιάρικο”

Έχει τελική 90 χαω μόνο και βάρος 140 κιλών, 12άρηδες τροχούς μεγάλες διαστάσεις, αλλά το σημαντικότερο είναι πως μιλάμε για το πρώτο σκούτερ παραγωγής που διαθέτει ενσωματωμένο ηχοσύστημα. Με αυτό το σκούτερ μπορείς να κάνεις τις βόλτες σου με επένδυση την αγαπημένη σου μουσική.

Βεβαίως και είναι κινεζικής κατασκευής το μόλις 125 κυβικών mega scooter που ονομάζεται Riya, μάρκα που έχει την έδρα της στην Ισπανία και – δεν εξηγείται αλλιώς – κάποιος μέσα στην εταιρία πρέπει να έχει ελληνική ρίζα: το δεύτερο όνομα του είναι Άδωνις…

Riya-Adonis-125-2

Riya-Adonis-125-4Ο “ Άδωνης 125” είναι ένα ευμεγέθες σκούτερ “χαμηλού κόστους” που μοιάζει να φοράει κινητήρα τουλάχιστον 400 κυβικών, αισθητικά θυμίζει SYM, Kymco, Suzuki και όλα μαζί ανάμικτα. Ο εξοπλισμός του είναι πάμπλουτος: φώτα LED μπροστά και πίσω, πλήρη όργανα, καλαίσθητο design και το πιο σημαντικό, στερεοφωνικό ραδιόφωνο FM και θύρα USB έτσι ώστε να αναπαράγει MP3 μέσω flash ή κάρτας SD.

Riya-Adonis-125-8

Riya-Adonis-125-9

Δύο προβολείς μπροστά, μεγάλη ζελατίνα και “καθιστικό” δύο ατόμων σε δύο επίπεδα για αναβάτη και συνεπιβάτη, ενώ κάτω από τη σέλα υπάρχει χώρος μόνο για ένα κράνος. Δέκα οκτώ λαμπάκια LED μετράμε στους μπροστινούς προβολείς και δέκα ακόμα στο πίσω φωτιστικό σώμα. Χλιδή.

Ο κινητήρας είναι τετράχρονος, απλής τεχνολογίας, με δύο βαλβίδες, αερόψυξη, τροφοδοσία με καρμπιρατέρ και απόδοση, όχι πολλή, στους 8,35 ίππους. Εκτός από τη μίζα υπάρχει και μανιβέλα για την εκκίνησή του. Οι τροχοί είναι 12 ιντσών μπροστά και πίσω και για το φρενάρισμα υπάρχουν δισκόφρενα. Ένα για κάθε τροχό. Το πιρούνι είναι τηλεσκοπικό και πίσω υπάρχουν δυο αμορτισέρ.

Riya-Adonis-125-3

Riya-Adonis-125-1

Riya-Adonis-125-5

Riya-Adonis-125-10

Τέλος φτάνουμε στο ψητό, στο πιο ενδιαφέρον στοιχείο του Άδωνι που δεν είναι άλλα από τα δυο “εντοιχισμένα” ηχεία που βρίσκονται κάτω από τα ντουλαπάκια της ποδιάς. Ο έλεγχος του στερεοφωνικού γίνεται από κουμπιά που βρίσκονται αριστερά του κεντρικού διακόπτη (κάτω από το τιμόνι). Όπως είπαμε και στον πρόλογο οι επιλογές είναι ραδιόφωνο FM ή μουσική μέσω MP3 (από USB flash drive ή κάρτα SD). Η τιμή του Άδωνη με το στέρεο φτάνει τις 1.995 ευρώ και μαζί δωρεάν ένας χρόνος ασφάλιση.
Πάντως τώρα που ξανακοιτάμε το όνομά του
scooter το ξανασκεφτόμαστε: μήπως ο ποιητής δεν εννοούσε Riya “Άδωνις 125”, αλλά Αντώνης 125”; Και τα δυο ονόματα γράφονται με τον ίδιο τρόπο στα Λατινικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ