fbpx

RIEJU NUUK: Το εξωσκελετικό, ηλεκτρικό

Νέες τεχνολογίες – νέα αισθητική

Με εμφανές το περιμετρικό του πλαίσιο, το μοτοποδηλατο-σκούτερ της ισπανικής Rieju προσπαθεί να επενδύσει σε μια πρώιμη αγορά ηλεκτρικών δίτροχων. Με στόχο τον τομέα των επαγγελματικών μεταφορών. Σύμφωνα με την εταιρία, στην καλύτερη και ακριβότερη έκδοση του Rieju Nuuk η αυτονομία μπορεί να ξεπεράσει τα 300 χιλιόμετρα.

Μοιάζει περισσότερο με μοτοποδήλατο, αλλά και με σκούτερ που έχει ενισχυθεί σεκαι έχει ξεπροβάλλει το πλαίσιό του. Και τι πλαίσιο! Εξωσκελετικό, εμφανές δηλαδή, με σωλήνες μεγάλης διατομής, με το δάπεδο, το χώρο ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη να έχει γεμίσει από μια μεγάλη θήκη για μπαταρίες.

Για αυτό το λόγο το ισπανικό Rieju Νuuk έχει τέτοιο θηριώδες πλαίσιο, για να αντέχει στα βάρη και τις καταπονήσεις.

Η ισπανική εταιρία που κουβαλάει στην πλάτη της με περηφάνια 75 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή μοτοποδηλάτων, μοτοσυκλετών και σκούτερ και διαθέτει ένα καλό δίκτυο διανομής στην Ευρώπη, με πάνω από 800 σημεία πώλησης, συνεργάζεται με την NUUK Engineering and Design και την Bοsch, που προσφέρει τον πιο προηγμένο και αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα, για την δημιουργία ενός ηλεκτρικού δίτροχου.

Εκτός από το επαγγελματικό μοντέλο, υπάρχουν και δυο “πολιτικά” μοντέλα, το Urban για την πόλη και το Tracker που πηγαίνει και στο χώμα. Όλα διαθέτουν ηλεκτρικό μοτέρ Bοsch ισχύος 4 KW ή 10,5 KW, αναλόγως πόση δύναμη θέλει ο ενδιαφερόμενος.

Τρεις ακόμα τομείς – πέρα από την καθαρή και οικονομική λύση του ηλεκτρισμού – είναι στις προτεραιότητες της Rieju, που είναι οι σταθερότητα, ασφάλεια και αυτονομία.


Σταθερότητα χάρη στην ισορροπία και στην κατανομή βάρους, τη δομή του πλαισίου και το μεταξόνιό του, αλλά και το ανεστραμμένο πιρούνι και τους τροχούς των 17 ιντσών. Η ασφάλεια από τα δισκόφρενα και τα καλά γεωμετρικά χαρακτηριστικά της κατασκευής και η αυτονομία από την εξελιγμένη τεχνολογία ηλεκτρικών κινητήρων.


Τα
Rieju Nuuk έχουν βάρος από 115 έως 130 kg και είναι εξοπλισμένα με έως και τέσσερις μπαταρίες 50 Α, παρέχοντας έτσι καλή αυτονομία η οποία – σύμφωνα με την εταιρία – μπορεί να υπερβαίνει και τα 300 km! Ενδιαφέρουσα πρόταση, η οποία δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα, λόγω της έλλειψης αντιπροσώπου της Rieju.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ