fbpx

QUADRO-4, 2014: ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Το σκούτερ, στα τέσσερα

 To εξαιρετικών δυνατοτήτων και οδικής συμπεριφοράς τετράτροχο σκούτερ της Quadro που είχαμε δει με τα μάτια μας… σε βίντεο και ονομαζόταν Quadro 4D, παρουσιάστηκε στο Σαλόνι του Μιλάνο με άλλο όνομα – Quadro 4 – και υποσχέθηκε ότι θα βγει στην παραγωγή το 2014. ΚΕΙΜΕΝΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ, QUADRO

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η Quadro έχει αργήσει να βγάλει στην παραγωγή το τετράτροχό της scooter, αφού το έχει παρουσιάσει σε μορφή πρωτότυπου ήδη από το 2011. Από την άλλη όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το να γίνει ένα τόσο μεγάλο βήμα – προσθέτοντας έναν ακόμα τροχό σε σχέση με τα 3τροχα σκούτερ – δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Πιστεύουμε, παρ’ όλα αυτά, ότι οι καταναλωτές θα πεισθούν πιο εύκολα να προτιμήσουν ένα 4τροχο σκούτερ πλέον, αφού έχουν εξοικειωθεί με τα MP3 και τα Quadro 350D, που κυκλοφορούν στην αγορά τα τελευταία χρόνια.

Το πρώην Quadro 4D και νυν Quadro 4 του σχεδιαστικού οίκου Marabese αποτελεί πλέον την τελική μορφή του σκούτερ που θα δούμε το 2014 του χρόνου. Στην EICMA 2013 στο Μιλάνο το Quadro 4 επέδειξε τους 14άρηδες τροχούς του με τους αντίστοιχους 4 δίσκους των 240 mm, με διπίστονες δαγκάνες μπροστά και 1πίστονες δαγκάνες πίσω.

Το σύστημα της ανεξάρτητης ανάρτησης για τον κάθε τροχό ονομάζεται HTS και επιτρέπει στο σκούτερ κλίση στις στροφές που φτάνουν τις 45 μοίρες.

Η εταιρία ανακοινώνει ότι το νέο 4τροχο Quadro έκανε κινήσεις προς την βελτιωμένη άνεση, μέσω της νέας θέσης οδήγησης και σέλας με ρυθμιζόμενη πλάτη, αλλά και άνετο τμήμα σέλας για τον συνεπιβάτη.

Με τον κινητήρα να έχει μετακινηθεί προς τα μπροστά ένα φουλφέις κράνος χωράει στον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα του Quadro4. Το πίσω τμήμα της σέλας αφαιρείται για να διευκολυνθεί η συντήρηση, ενώ ο κινητήρας παραμένει ίδιος, δηλαδή η τελευταία έκδοση του 346 κυβικών που φτιάχνεται από την ταϊβανέζικη Aeon.

Η απόδοση του μονοκύλινδρου υδρόψυκτου κινητήρα, που ήδη χρησιμοποιείται στο τρίτροχο 3D 350 S, φτάνει τους 27 ίππους. Μένει μόνο να δούμε αν το σύνολο των κιλών θα ανακοινωθεί στα περσινά 240 κιλά, όπως επίσης και η τιμή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ