fbpx

QJ Motor Fortress 350: Η QJ μπαίνει στα σκούτερ

Επέκταση και στην κατηγορία των σκούτερ

Ένα σκούτερ-έκπληξη έρχεται από την Κίνα, ονομάζεται QJ Motor Fortress 350 και γίνεται αυτομάτως φανερό πως είναι “κομμένο και ραμμένο” για την ευρωπαϊκή αγορά!

Η μεγάλη κινεζική εταιρία QJ Motor δείχνει μεγάλη κινητικότητα τον τελευταίο καιρό, ιδίως ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία της θυγατρικής της, Benelli, στο χώρο της μοτοσυκλέτας.

Παρότι στο παρελθόν υπήρχαν σκούτερ που πωλούνταν με το όνομα της ιταλικής εταιρίας, τώρα η QJ αποφασίζει να προχωρήσει στην παγκόσμια αγορά με το δικό της όνομα.

Ήδη έχει αποφασιστεί και έχει ξεκινήσει η διάθεση μοτοσυκλετών στην ευρωπαϊκή αγορά (Γερμανία, Γαλλία) με το λογότυπό της, πέρα από αυτό της Benelli και της Keeway, οι οποίες της ανήκουν. Τώρα κάνει ένα βήμα παραπάνω και μπαίνει στον κόσμο των σκούτερ.

Το QJ Motor Fortress 350 (fortress σημαίνει οχυρό…) είναι το πρώτο σκούτερ της εταιρίας και έχει σχεδιαστεί από το ιταλικό στούντιο Ricardo.

H προσεγμένη εμφάνιση του 350 έχει εμφανείς επιρροές από διάφορα καταξιωμένα σκούτερ της αγοράς και φοράει τροχούς μεσαίας διαμέτρου (15″ μπροστά και 14″ πίσω) με υψηλό τούνελ στο πάτωμά του.

Με κυβισμό 350 κυβικών που είναι η τελευταία τάση στα μεσαία σκούτερ (ή για την ακρίβεια 349 cc) ο μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, τετράχρονος κινητήρας έχει τετραβάλβιδη κεφαλή και τροφοδοτείται από ηλεκτρονικό ψεκασμό.

Η ιπποδύναμή του φτάνει τους 34 ίππους, ενώ το μεταξόνιο ανακοινώνεται στα 1.565mm (μακρύ) και το βάρος του στα 195 κιλά.

Η εταιρία ανακοινώνει τελική 139 km/h.

Όπως συνηθίζεται τελευταία στις κινέζικες κατασκευές, και στην περίπτωση του Fortress χρησιμοποιούνται γνωστές εταιρίες στον τομέα των εξαρτημάτων, όπως KYB, Bosch και Brembo (ByBre).

Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται TFT ψηφιακή οθόνη με δυνατότητες συνδεσιμότητας, δικάναλο ABS, Traction Control και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη σε ύψος ζελατίνα!

Έχει ενδιαφέρον να δούμε το αν και κατά πόσο θα εξαχθούν τα σκούτερ της QJ Motor στην Ευρώπη και επομένως και στην Ελλάδα.

Θα σας κρατήσουμε ενήμερους!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ