fbpx

PIAGGIO LIBERTY 125 iGet ABS, 2016: Αποκλειστικές φωτογραφίες

Η “Eλευθερία” φοράει ABS…

Για ακόμα μια φορά το Scooternet εξασφάλισε μια πανευρωπαϊκή (τουλάχιστον) αποκλειστικότητα, αποκαλύπτοντας ένα μοντέλο της Piaggio για το 2016: είναι το νέο Piaggio Liberty με ανανεωμένη εμφάνιση, με ABS και ολοκαίνουργιο κινητήρα. Το Piaggio Liberty ABS 125 θα παρουσιαστεί επίσημα στην Ευρώπη σε ένα μήνα περίπου στο σαλόνι του Μιλάνο.

image14

image20

Piaggio Liberty ABS 2016-42

Piaggio Liberty ABS 2016-37

Ένα σημαντικό νέο μοντέλο παρουσιάστηκε στο Βιετνάμ το Piaggio Liberty 125 ABS που είναι μοντέλο 2016. Σε αυτή την ασιατική χώρα θα κατασκευάζεται, αφού η Piaggio διαθέτει εργοστάσια εκεί. Οι αλλαγές δεν είναι λίγες και ξεκινούν από την εμφάνιση, τα πλαστικά, τα φωτιστικά σώματα και τα φλας, αλλά κυρίως τον κινητήρα που είναι ολοκαίνουργος και παρουσιάζεται για πρώτη φορά παγκοσμίως. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε κάποια κατασκοπευτική πληροφόρηση για την έλευση αυτού του μοντέλου πριν από μήνες (τον Απρίλιο) και μάλιστα είχαμε αναφέρει ότι “μασκαρεμένα” Liberty συνελήφθησαν φωτογραφικά να τριγυρνούν στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ (πατήστε εδώ).

Το ενδιαφέρον στις φωτογραφίες που παρουσιάζουμε σήμερα έγκειται στο ότι – παρόλο που η παρουσίαση έγινε στο Βιετνάμ – το Liberty ABS είναι φωτογραφημένο στους δρόμους της Ιταλίας, όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς.

Piaggio Liberty ABS 2016-24

Μεγαλύτερη είναι η ποδιά του σκούτερ και το τιμόνι έχει ξανασχεδιαστεί για να γίνει πιο εργονομικό και βολικό, ενώ χρησιμοποιούνται και λάμπες LED έτσι όπως ορίζει η αγορά και η μόδα. Στο νέο Liberty έχει αυξηθεί η διάμετρος του μπροστινού τροχού από 15 ίντσες στις 16, ενώ ο πίσω τροχός έχει παραμείνει στις 14 ίντσες όπως και πριν.

Οι ζάντες έχουν αλλάξει σχεδίαση και κατασκευάζονται από την ΕΝΚΕΙ. Το Liberty είναι εξοπλισμένο με νέα όργανα, με οθόνη LCD αλλά και το παραδοσιακό αναλογικό ταχύμετρο.

Υπάρχουν δυο αποθηκευτικοί χώροι ένας κάτω από τη σέλα που έχει αυξήσει τον όγκο του για να φτάσει τη χωρητικότητα στα 17 λίτρα και ο άλλος στην ποδιά.

Piaggio Liberty ABS 2016-26

Piaggio Liberty ABS 2016-31

Piaggio Liberty ABS 2016-38

Piaggio Liberty ABS 2016-16Ο καινούργιος κινητήρας έχει εξελιχθεί και κατασκευάζεται από την Piaggio και για πρώτη φορά τοποθετείται σε σκούτερ της ιταλικής εταιρίας. Ονομάζεται iGet από το Green Experience Technology, όνομα που υπαινίσσεται μικρότερους ρύπους και κατανάλωση. Είναι μονοκύλινδρος, τετράχρονος, με 3 βαλβίδες και κυβισμό 124cc. Η μέγιστη ιπποδύναμη φτάνει τους 10,7 hp, στις 7.600 rpm και η μέγιστη ροπή 1,07 kgm, στις 6.000 rpm.

Σύμφωνα με την Piaggio Βιετνάμ, o κινητήρας iGet έχει καλύτερη απόδοση καυσίμου και πλέον βέλτιστη λειτουργία. Πιο συγκεκριμένα ο iGet έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη κατά 10% και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου 16%, σε σύγκριση με τον παλιό κινητήρα των Liberty . Ο κινητήρας iGet έχει νέο στρόφαλο που μειώνει τους κραδασμούς και αυξάνει την ομαλή λειτουργία, ενώ παράλληλα έχουν μειωθεί οι μηχανικοί θόρυβοι.

image30

Piaggio Liberty ABS 2016-23

Το νέο Piaggio Liberty 125 ABS είναι εξοπλισμένο με σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών δηλαδή με ABS, αλλά μόνο στον μπροστινό τροχό, που διαθέτει δισκόφρενο και όχι στον πίσω όπου διατηρείται το ταμπούρο. Το Liberty ABS είναι το πρώτο σκούτερ που παράγεται στο Βιετνάμ και είναι εξοπλισμένο με αυτή την τεχνολογική λύση.
Το Piaggio Liberty
ABS κοστίζει 2.200 ευρώ περίπου στο Βιετνάμ και θα διατίθεται στους εξής χρωματισμούς: λευκό, πράσινο, μπλε, καφέ και κόκκινο για την βασική έκδοση και γκρι τιτανίου για το σπέσιαλ Liberty S, που είναι ακριβότερο. 

To Piaggio Liberty 125 ABS είναι το πρώτο “μικρό” σκούτερ της εταιρίας που φοράει ABS στο σύστημα πέδησης, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία για το μέλλον, μαζί με την ελιτίστικη και πολύ ακριβή Vespa 946.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Piaggio Liberty ABS 125, 2016:
Συνολικό μήκος: 1.945
mm
Πλάτος: 690
mm
Μεταξόνιο: 1.340 mm
Ύψος σέλας: 787
mm
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ: 7.5 λίτρα
Βάρος (κενό): 116 κιλά
Κινητήρας: iGet, μονοκύλινδρος, 4χρονος, 3βάλβιδος
Κυβισμός: 124 cc
Μέγιστη ιπποδύναμη: 10,7
hp / 7.600 rpm
Μέγιστη ροπή: 1,07
kgm / 6.000 rpm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ