fbpx

PIAGGIO FLY 50, 2012: ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ, ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Mε τιμή 2.050 ευρώ στην Ιταλία

 Η Piaggio παρουσιάζει το νέο Fly 50, πλήρως ανανεωμένο και ετοιμοπαράδοτο στο δίκτυο συνεργατών της στην Ιταλία στην τιμή των 2.050 ευρώ.

Το μικρό σκούτερ 50 κυβικών, καθημερινής μετακίνησης που απευθύνεται, όχι μόνο στην ιταλική, αλλά στην παγκόσμια αγορά, είναι ελαφρύ και ευέλικτο, συνεχίζοντας την παράδοση των δημοφιλών στην Ελλάδα Fly προηγούμενης γενιάς. Η εμφάνιση είναι αλλαγμένη σε όλα τα σημεία, ανανεώνοντας τα βασικά στοιχεία του Fly (της Μύγας δηλαδή…). Το ρύγχος είναι ακόμα πιο τονισμένο, ενώ η ουρά έχει διατηρήσει το σχήμα της, είναι όμως πλέον πιο λεπτή και πιο πεπλατυσμένη.

PIAGGIO FLY 50 4Τ, 4V

PIAGGIO FLY 50 4Τ, 4V

Οι περιορισμένες διαστάσεις του Fly 50 το κάνουν ιδανικό για την κίνηση της πόλης, ενώ η μεγαλύτερη σέλα δίνει περισσότερη άνεση στον αναβάτη και τον συνεπιβάτη. Το μπροστινό κομμάτι του σκούτερ έχει μεγαλώσει και έχει γίνει πιο αιχμηρό και κατηφορικό, “καβαλώντας” το ίδιου σχήματος μπροστινό φτερό. Τα ενσωματωμένα φλας έχουν μικρύνει την επιφάνειά τους. Με την διόγκωση του ρύγχους το δεξί ντουλαπάκι της ποδιάς έχει βαθύνει και έχουν αυξήσει την χωρητικότητά τους. Εντυπωσιακά μεγαλύτερος είναι και ο χώρος κάτω από τη σέλα που χωράει πλέον δύο (!) κράνη, έστω και ανοικτά, με ζελατίνα.

Το στυλ της οικογένειας των Fly διατηρείται και στον τριγωνικό προβολέα, ενώ κάτω από αυτόν υπάρχει η “σήμα κατατεθέν” των Piaggio “γραβάτα”, κολώνα που είναι χρωμιωμένη στα άκρα της, αλλά κυρίως είναι μαύρη μάτ (φαίνεται περισσότερο στον άσπρο συνδυασμό).

Η σέλα είναι χαμηλού ύψους και φαίνεται άνετη, βολεύοντας και τους αναβάτες χαμηλότερων αναστημάτων. Το δάπεδο παραμένει επίπεδο, αλλά πιο κατηφορικό από το προηγούμενο με “έξυπνες” εσοχές στο μπροστινό του μέρος για να έχουν ακόμα περισσότερο χώρο οι μύτες των ποδιών.

Ασημί χρώμα έχει χρησιμοποιηθεί στις 5μπρατσες ζάντες, τη σχάρα/χειρολαβή, τον προφυλακτήρα της εξάτμισης και στο πιρούνι, όπως και στα πλαϊνά καπάκια του κινητήρα. Ο τελευταίος είναι ο γνωστός μας τετράχρονος, μονοκύλινδρος, με 4 βαλβίδες στην κεφαλή, ο οποίος για να διατηρήσει την απλότητα του παρέμεινε αερόψυκτος και τροφοδοτείται με καρμπυρατέρ.

Με στόχο την οικονομία στο καύσιμο – δεν στοχεύει στις επιδόσεις – αποδίδει 4,4 ίππους στον στρόφαλο, τη στιγμή που το πλαίσιο έχει σχεδιαστεί από την αρχή με μονή ραχοκοκκαλιά. Οι τροχοί του Piaggio Fly 50 είναι 12 ιντσών, το πιρούνι είναι τηλεσκοπικό, στην πίσω ανάρτηση συναντούμε ένα αμορτισέρ, ενώ στα φρένα ένα δισκόφρενο μπροστά και ένα ταμπούρο πίσω.

Όπως είπαμε και παραπάνω η τιμή του φτάνει στην Ιταλία τα 2.050 ευρώ και η έκδοση των 125/150 κυβικών αναμένεται τον Σεπτέμβριο, που θα είναι εφοδιασμένη με τον 3βάλβιδο κινητήρα που πρωτοείδαμε στην Ευρώπη πάνω στις νέες Vespa LX/S 125/150 3v (πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε περισσότερα).