fbpx

Piaggio City Fly 150: Συνεχίζει να παράγεται

Όχι στην Ευρώπη – Ναι στην Κίνα

Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές μοντέλο της Piaggio που έχει εξαφανιστεί από την Ευρώπη, εξακολουθεί να παράγεται από τη συνεργάτιδα της ιταλικής εταιρίας στην Κίνα, την Zongshen. Οι Κινέζοι σκουτερίστες έχουν στη διάθεσή τους το ιδιαίτερα εύχρηστο σκούτερ πόλης Piaggio City Fly 150… οι Ευρωπαίοι όχι.

Mπορεί η λέξη “μύγα” να μας φέρνει στο μυαλό αρνητικά συναισθήματα, αλλά στην περίπτωση του σκούτερ που παρουσιάζουμε εδώ, έχει να κάνει με την ευχρηστία και την ταχύτητα κίνησής του στην πόλη… και γι’ αυτό ονομάζεται City Fly.

Καμιά δεκαριά χρόνια έχει να εμφανιστεί στην αγορά της Ευρώπης το Piaggio Fly 150 (όπως ονομαζόταν εδώ) αλλά παρ’ όλα αυτά το μοντέλο συνεχίζει να παράγεται στη μακρινή Κίνα,  αποκλειστικά για λογαριασμό της τοπικής αγοράς.

Παρότι ένα τέτοιο μοντέλο θα μπορούσε να έχει συνεχίσει την εμπορική του πορεία στη Γηραιά Ήπειρο,  εξαφανίστηκε από τα δικά μας μέρη και άρχισε να εμφανίζεται σε άλλες γωνιές του κόσμου!

Η τελευταία φορά που το είχαμε δει ήταν στην Αυστραλία το 2013 με τον 2βάλβιδο κινητήρα, ενώ δυο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε και στην αμερικανική αγορά (!) με 3βάλβιδο κινητήρα.

Ο γρίφος με τα Piaggio Fly έδειχνε να τελειώνει, αλλά ξαφνικά εμφανίστηκαν πάλι στην Κίνα. H μύγα της Piaggio έκοβε βόλτες ανά τον κόσμο…

Κι έτσι ενώ στην ελληνική αγορά τα αντίστοιχα σκούτερ της Piaggio που έχουμε στη διάθεσή μας είναι το Liberty και το Medley, ένα σκούτερ της φιλοσοφίας του Fly 150 θα μπορούσε  να εξυπηρετήσει τα χαμηλότερα αναστήματα.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εύχρηστο δίτροχο, λόγω των μικρής διαμέτρου τροχών του και του επίπεδου πατώματος.

Το Piaggio City Fly 150 φοράει 12άρηδες τροχούς, δισκόφρενο 220 mm στον μπροστινό και 140άρι ταμπούρο στον πίσω, έχει μεταξόνιο 1.330mm και ο αερόψυκτος, ψεκαστός κινητήρας του αποδίδει 12,1 ίππους στις 8.000 στροφές.

Παρότι o κινητήρας της Piaggio παράγεται σε εργοστάσιό της στην Ινδία (όπως και η τοπική Vespa LX) στην περίπτωση Piaggio City Fly 150 η κατασκευή γίνεται εξ ολοκλήρου από άλλο εργοστάσιο της joint venture Zongshen στην Κίνα.

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνει το Piaggio Fly 150 το comeback του στην Ευρώπη; Βλέπετε οι ανάγκες του κόσμου των πόλεων για εύχρηστα και φθηνά δίτροχα δεν παύουν ποτέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ