fbpx

PIAGGIO BEVERLY 300, 400 2021: Επιτέλους ανανεώθηκαν!

Αλλαγές παντού (απ’ ό,τι φαίνεται)

Μια ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Piaggio βάζει φωτιά στον ελληνικό χώρο των σκούτερ και ειδικά αυτών που έχουν ταχθεί στο πλευρό των Beverly 300. Mαζί με το 300 η Piaggio ανακοινώνει κι ένα 400, το οποίο είναι μάλλον μια ανανέωση του Beverly 350.

Οι πρώτες πληροφορίες είναι λιγοστές, ωστόσο οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι και τα δυο μοντέλα έχουν δεχτεί εκτεταμένες αλλαγές και βελτιώσεις.

Πρώτοι εμείς στο Scooternet είχαμε γράψει ότι η Piaggio, αργά ή γρήγορα, θα περνούσε σε αλλαγές και βελτιώσεις στο “αειθαλές” απ’ όλες τις απόψεις Beverly 300 και είχαμε προβλέψει ότι θα χρησιμοποιεί εκτός των άλλων και τον καινούργιο κινητήρα HPE (διαβάστε εδώ, αλλά και εδώ).

Piaggio Beverly 300 HPE 2021

Τώρα η Piaggio έρχεται να μας επιβεβαιώσει – έστω και με μεγάλη καθυστέρηση – ανανεώνοντας τα δημοφιλή της σκούτερ στην κατηγορία των 300 και 350-400 κυβικών με την ευκαιρία των προδιαγραφών Euro 5.

Παρατηρώντας οπτικά τα… όσα φαίνονται από τα μοτέρ και συγκρίνοντας τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Piaggio με αυτές τον προηγούμενων Beverly, τα κάρτερ φαίνονται ίδια με του παρελθόντος στον 300άρη κινητήρα, ενώ στην έκδοση 400 παραπέμπουν στην 350 έκδοση με το μοτέρ των 330 cc.

Piaggio Beverly 300 HPE 2021

Βέβαια στο κείμενο γίνεται ξεκάθαρα αναφορά για 300cc και 400 cc και όχι εκδόσεις 300 και 400, αλλά αυτό είναι κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί γιατί και στο παρελθόν η εταιρία όταν μιλούσε για τα κυβικά του Beverly 300 αναφερόταν σε 300cc και όχι στα 278cc που ήταν πραγματικά.

Το πιθανότερο λοιπόν – λέμε εμείς – είναι ο κινητήρας του νέου Beverly 300 να έχει παραμείνει και πάλι στα 278ccκι αν πέσουμε έξω… θα το παραδεχτούμε δημόσια.

Piaggio Beverly 400 HPE 2021

Αναφέρεται επίσης ότι το πλαίσιο των σκούτερ είναι νέο, ενώ επισημαίνεται περιγραφικά και ο τεχνολογικός εξοπλισμός των νέων Beverly, που θα περιλαμβάνει Keyless σύστημα εκκίνησης και κλειδώματος, ψηφιακό πίνακα οργάνων με δυνατότητα προηγμένης διασυνδεσιμότητας και Full LED φώτα.

Σχεδιαστικά έχουν σημειωθεί αλλαγές παντού, χωρίς να χαθεί η χαρακτηριστική σχεδιαστική “ταυτότητα Beverly”, που είναι έκδηλη και προφανής, ωστόσο η προσθήκη περισσότερων “νεύρων” και αιχμών στα πλαστικά προσδίνει μια πιο έντονη εικόνα δυναμισμού.

Αυτό που έχει συμβεί στην περίπτωση των Beverly 2021 είναι ότι οι σχεδιαστές της Piaggio έχουν ενσωματώσει πάνω τους στοιχεία από τα Medley, ιδίως στην περιοχή του προβολέα και της ποδιάς.

Επίσης μεγάλη επιρροή από τη σχεδίαση των Medley έχει δεχθεί το σχήμα των οπίσθιων φωτιστικών σωμάτων.

Piaggio Beverly 400 HPE 2021

Οπτικά επίσης, φαίνεται πως έχουν σημειωθεί αλλαγές στη σχεδίαση των ζαντών, ενώ τα δισκόφρενα, κυρίως το μπροστινό, δίνουν την εντύπωση – θα δούμε αν ισχύει στην πράξη – ότι έχουν αυξήσει τη διάμετρό τους.

Η Piaggio αναφέρει επίσης ότι θα υπάρχουν δύο εκδόσεις – όπως συνηθίζει να κάνει – η βασική και η “S”, κατά τα πρότυπα που μας έχει συνηθίσει στην γκάμα της.

Αναμένουμε λοιπόν περισσότερες λεπτομέρειες και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ μέχρι τότε ένα είναι σίγουρο: το Beverly ανανεώθηκε επιτέλους!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ