fbpx

OvaoBike CT-X 2022: Ένα ηλεκτρικό, σπορτίβικο κι αλλιώτικο

Το πιο σπορ ηλεκτροκίνητο σκούτερ που έχουμε δει ποτέ!

Πρόκειται ίσως για το πιο εντυπωσιακό ηλεκτροκίνητο σκούτερ που έχουμε ποτέ αντικρίσει. Σίγουρα το πιο όμορφο της πρόσφατης έκθεσης του Μιλάνου, σίγουρα το πιο σπορ όλων των σκούτερ που δεν φορούν συμβατικό κινητήρα. Είναι το OvaoBike CT-X και έρχεται από την Ταϊβάν.

Η ταϊβανέζικη μάρκα που ακούει στο όνομα OvaoBike είναι θυγατρική ενός ομίλου που κατασκευάζει οχήματα και λέγεται Ottobike.

Τα δίτροχα OvaoBike μόλις πρόσφατα παρουσιάστηκαν στο σαλόνι της EICMA και στοχεύουν να εισβάλουν ειρηνικά στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο στο άμεσο μέλλον.

Στη θέα αυτού του σπορ σκούτερ CT-X,  δεν αποκλείεται να αλλάξουν γνώμη πολλοί από τους επικριτές των ηλεκτρικών οχημάτων. Είναι ένα μοντέλο εξοπλισμένο με επιθετικούς δύο προβολείς Full LED, αλλά και DRL και μεσαίας σκάλας, αιχμηρή ποδιά/φέρινγκ και γενικότερα εμφάνιση που δεν αντιγράφει κανέναν.

Πραγματικά, η σχεδίαση του OvaoBike CT-X είναι 100% αυθεντική ενώ ταυτόχρονα – πώς τα καταφέρνει; – είναι οικεία και αποδεκτή.

Διάφορα κολπάκια έχουν χρησιμοποιηθεί, όπως ένα κόκκινο ψευδο-πλαίσιο χαμηλά στα μαρσπιέ, μια έντονη “κοιλιά” στο μέσον του σκούτερ, μια επίσης έντονη “ανηφόρα” στο τέλος της σέλας και της ουράς, μια σωληνωτή στήριξη του αμορτισέρ στο ψαλίδι με ένα “έντονης” εμφάνισης μονό αμορτισέρ πίσω.

To τιμόνι είναι χυτό αλουμινένιο, “ημι-κλιπόν” θυμίζοντας naked μοτοσυκλέτα. Η δεξιά πλευρά του πίσω τροχού είναι εντυπωσιακή, αφού το ψαλίδι είναι μονόμπρατσο και φαίνεται όλη η όμορφη ζάντα.

Το πίσω φως είναι επίσης LED, προσθέτοντας μια έγχρωμη οθόνη TFT που λειτουργεί ως πίνακας οργάνων.

Ο υδρόψυκτος ηλεκτροκινητήρας φτάνει το ονομαστικό όριο ισχύος των 11 kW (15 HP), αν και κορυφώνεται στα 15 kW.

Στη λειτουργία Sport καταγράφεται τελική ταχύτητα 100 km/h, η οποία αυξάνεται στα 110 στη λειτουργία (mode)Turbo.

Η μπαταρία έχει μέγιστη χωρητικότητα 3,2 kWh και της επιτρέπει να φτάσει αυτονομία 115 km, αν οδηγείτε βεβαίως με σταθερή ταχύτητα 50 km/h.

Το πιρούνι μπροστά, με το πολύ κοντό και σπορτίβικο φτερό, είναι συμβατικό με καλάμια διαμέτρου 33 χιλιοστών, ενώ πίσω χρησιμοποιείται ανάρτηση με ένα αμορτισέρ με ξεχωριστό δοχείο λαδιού-αερίου που παρέχει διαδρομή 18 εκατοστών, με ρυθμίσεις προφόρτισης και επαναφοράς.

Όσον αφορά τα φρένα, χρησιμοποιούνται δίσκοι 270 mm μπροστά και 200 ​​mm πίσω με ABS και αιωρούμενες δαγκάνες δύο εμβόλων μπροστά.

Οι τροχοί είναι μεσαίας διαμέτρου, στις 14 ίντσες.

Με σπορτίβικα γονίδια στο DNA του, το OvaoBike CT-X έρχεται πρώτο να υπαινιχθεί ότι και τα ηλεκτρικά μπορούν να γίνουν εντυπωσιακά και πολύ… “αθλητικά”. Εύγε στους Ταϊβανέζους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ