fbpx

PEUGEOT: ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΡ3

Ακολουθώντας τα χνάρια της Piaggio

 Ανακοινώθηκε επίσημα ότι η Peugeot θα έχει στην γκάμα της για το 2013 ένα τρίτροχο σκούτερ, το Metropolis 400i. Η τελική του μορφή θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού (Mondial de l’Automobile) που θα ξεκινήσει σε μερικές μέρες και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου. Η Peugeot θα γίνει η τρίτη εταιρία που θα παρουσιάσει ένα τρίροδο μοντέλο στην αγορά, μετά την Piaggio και την Quadro.

Ήταν γνωστή η επιθυμία της Peugeot να δημιουργήσει ένα τρίτροχο σκούτερ (ή μήπως “ένα μικρό, τρίτροχο ανοιχτό αυτοκίνητο”, σύμφωνα με τους ανθρώπους του τμήματος αυτοκινήτου της εταιρίας;) που να “παρακολουθεί τον παλμό της μετακίνησης – στην πόλη του μέλλοντος”. Ήδη από το 2008 η εταιρία έχει παρουσιάσει διάφορα τρίτροχα concept , με το πρώτο που θα βγει στην παραγωγή να είναι το Metropolis, τη χρονιά που μας έρχεται.

Το Peugeot Metropolis 400i είχε παρουσιαστεί το 2011 σαν project, ενώ τώρα οι πρώτες φωτογραφίες το δείχνουν βαμμένο άσπρο, χρώμα που το κολακεύει περισσότερο απ’ ότι το γκρι που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Το σύστημα ανάρτησης/διεύθυνσης των δύο μπροστινών τροχών ονομάζεται TTW (Tilting Twin wheels), και βασίζεται σε παραλληλόγραμμα που συνδέονται με ράβδους με ένα μονό οριζόντια τοποθετημένο αμορτισέρ. Οι διαστάσεις των τροχών είναι 12 ίντσες μπροστά και 14 ίντσες πίσω.

Το Metropolis 400i του 2013, έχει επίπεδο δάπεδο και προσφέρει στον συνεπιβάτη του μεγάλα αναδιπλούμενα μαρσπιέ, μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, χειροκίνητα ρυθμιζόμενη ζελατίνα και όργανα με πλήθος ενδείξεων και πληροφοριών. Το βάρος του φτάνει τα 258 κιλά και η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ τα 13 λίτρα. Το Metropolis 400i θα διαθέτει επίσης ηλεκτρικό “χειρόφρενο”.

Ο κινητήρας που θα είναι – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – κατασκευής της Peugeot, με 400 κυβικά και ψεκασμό και δεν  θα προέρχεται από την Piaggio, όπως συνήθιζε να κάνει η γαλλική εταιρία για τα μεγάλου κυβισμού (από 250 και πάνω) scooter της. Θα αποδίδει 35 ίππους και φιλοδοξεί φυσικά να πιάσει τις -πάρα πολλές πωλήσεις – των Piaggio ΜΡ3, τα οποία “σκίζουν” στη Γαλλία, όντας τα πιο καλοπουλημένα σκούτερ της αγοράς. Αναμένεται να βρίσκεται στην αγορά την Άνοιξη του 2013. Το Metropolis 400i θα κυκλοφορήσει αρχικά σε απλή έκδοση, για να ακολουθήσει αργότερα, μοντέλο που θα διαθέτει και φρένα με ABS.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ