fbpx

NEA: ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΗ VESPA PX!

Η Piaggio επενδύει στην κλασική Vespa

Οι πληροφορίες δίνουν και παίρνουν αυτόν τον καιρό πριν τα Σαλόνια μοτοσυκλέτας που έπονται τις επόμενες εβδομάδες. Έτσι μια “δυνατή πληροφορία” που δόθηκε εμπιστευτικά από ανθρώπους της Piaggio σε κάποιους άλλους “έμπιστους” δημοσιογράφους (τι κόσμος, ε;) αφορά στην παρουσίαση της κλασικής Vespa PX με τετράχρονο κινητήρα !

Tης λατρεμένης ΡΧ για την ακρίβεια, με έναν κινητήρα που δεν φόρεσε ποτέ, αλλά θα υποχρεωθεί να χρησιμοποιήσει για να μπορέσει να περάσει τις αυστηρές προδιαγραφές καυσαερίων και να συνεχίσει να υφίσταται στους καταλόγους των μοντέρνων σκούτερ.

Μόλις έναν χρόνο μετά την “παγκόσμια επαναφορά ενός θρύλου” από την Piaggio, της PX 125 και ΡΧ 150 δηλαδή, υπάρχουν φήμες ότι το θρυλικό δίτροχο της Pontedera θα εγγυηθεί την επιβίωση του στην αγορά, χαράζοντας δυναμική πορεία προς τη συμπλήρωση των 70 ετών από τη γέννησή του.

Η διαφορές της τετράχρονης θα φαίνονται στα “σωθικά” του κινητήρα από τη δεξιά πλευρά

Η παρουσίαση μιας τετράχρονης Vespa PX έχει κάνει τους κύκλους των φίλων της δημοφιλούς Vespa, ανά την υφήλιο, να προθερμαίνονται για τα “καυτά νέα” που έρχονται. Οι πηγές του εργοστασίου μιλούν λοιπόν για τομή, για επανάσταση στην πολυετή πορεία του κλασικού σκούτερ, αφού ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε PX που να χρησιμοποιεί οτιδήποτε άλλο εκτός από δίχρονο παραδοσιακό κινητήρα.

Το Σαλόνι της EICMA το Μιλάνο φημολογείται πως θα είναι ο χώρος παρουσίασης των τετράχρονων Vespa PX και ότι θα κατασκευαστούν αρχικά σε δύο κυβισμούς, δηλαδή σε 125 και 150 κ.εκ. Ίδωμεν…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ