fbpx

MOVEO: ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ, ΑΛΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ

Η χρυσαφιά “βαλίτσα”

 Δεν είναι μόνο η εμφάνιση, το ιδιαίτερο αυτό design του νέου μικρού ηλεκτρικού σκούτερ που έρχεται από την Ουγγαρία, είναι και το χρώμα, που είναι χρυσαφί… 

Σχεδιασμένο από την ούγγρικη εταιρία Antro Group, το Moveo ζυγίζει μόλις 25 κιλά, και όπως επεδείκνυαν και δημιουργοί του στις φωτογραφίες της παρουσίασής του, μπορεί να το μεταφέρει κάποιος (ακόμα και να το σηκώσει) εύκολα με τα χέρια. Το ενδιαφέρον είναι ότι το Moveo γίνεται και βαλίτσα, αφού με απλούς χειρισμούς διπλώνει και μεταφέρεται εύκολα.

Ειδικά σχεδιασμένο, προορίζεται για χρήση μέσα στην πόλη και μπορεί να ξεπεράσει τα 70 χιλιόμετρα τελικής ταχύτητας, ενώ διαθέτει αυτονομία 35 χιλιομέτρων. Η φόρτιση των μπαταριών του γίνεται μέσα σε μία ώρα.

Η παραγωγή του Moveo θα ξεκινήσει – καλώς εχόντων των πραγμάτων – το 2014, με στόχο τις 15.000 μονάδες τον χρόνο, ενώ αν τα αρχικά κεφάλαια δεν είναι αρκετά, η εταιρία θα ξεκινήσει με 4.000 μονάδες τον χρόνο. Στην πρώτη περίπτωση η τιμή του θα μείνει στις 3.100 ευρώ, ενώ στην δεύτερη περίπτωση θα ανεβαίνει στις 4.600 ευρώ, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της εταιρίας.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του “χρυσού, ηλεκτρικού σκούτερ” δεν είναι παρά η δυνατότητα μεταφοράς του σε σπίτι ή γραφείο, λύνοντας οριστικά το πρόβλημα του πάρκινγκ, αλλά και η απόλυτη λύση μετακίνησης μέσα στην πόλη – αρκεί βέβαια ο ιδιοκτήτης του να έχει δεχθεί ότι πρόκειται για δίτροχο που μεταφέρει ένα μόνο άτομο και είναι ικανό να καλύψει μικρές αποστάσεις.

Το περίβλημα του σκούτερ είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και κουβαλάει δύο μπαταρίες ιόντων λιθίου 400 W, που είναι τοποθετημένες κοντά σε κάθε τροχό αντίστοιχα. Παράλληλα η ύπαρξη “πεταλιών” πάνω στο Moveo χρησιμεύει σαν βοήθημα στην εκκίνηση, αλλά και σαν γεννήτρια ενέργειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ