fbpx

MONTEΛΟ 2013: ΒΕΝΕLLI QUATTRONOVE X 50

Σαράντα-εννέα, σε σπορ ενδυμασία

 Για την πάλαι ποτέ ισχυρή και φημισμένη ιταλική εταιρία η παρουσίαση ενός νέου μοντέλου έχει σαν σκοπό να συντηρήσει το όνομα της στην αγορά. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι τα μοντέλα της δεν είναι καλαίσθητα και αξιόλογα. Όπως δηλαδή το Benelli QuattronoveX 50 του 2013, που φοράει και τα αυτοκόλλητα για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Benelli.

Για το νέο έτος λοιπόν η Benelli, η οποία ανήκει εδώ και χρόνια στον κινεζικό γίγαντα Qianjiang Group, που διαθέτει και την Keeway, προτείνει το QuattronoveX (εκτός από τρία ακόμα νέα μοντέλα που παρουσίασε στο σαλόνι του Μιλάνο) ένα σπορ σκουτεράκι που με την ιδιαίτερη εμφάνισή του, θέλει ξεχωρίζει από τα αντίπαλα πενηντάρια, ειδικά στην Ιταλική αγορά.

Το αυξημένο μέγεθος του μπροστινού τμήματος του φέρινγκ/ποδιάς, το κάνει να μοιάζει με “μέτωπο” είναι βαμμένο μαύρο, με τους δύο προβολείς να είναι χαμηλά τοποθετημένοι, ενσωματωμένοι με τις αεροδυναμικές, αλλά και δυναμικές γραμμές του QuattronoveX.

Το τιμόνι διαθέτει μικρό κάλυμμα, λεπταίνοντας το ανώτερο μέρος του σκούτερ. Τα φρένα του Benelli QuattronoveX 50 είναι αμφότερα δισκόφρενα (μπροστά 190 mm και πίσω 180 mm), ενώ οι τροχοί που είναι χυτές αλουμινένιες ζάντες έχουν διάμετρο 10 ιντσών, ενώ το συνολικό βάρος βρίσκεται κάτω από τα 100 κιλά (96 kg).

Το QuattronoveX (δηλαδή το τέσσερα-εννέα “Χ”) διαθέτει κινητήρα δίχρονο, μονοκύλινδρο με κυβισμό 49,2 cc, με εκκίνηση από μίζα και μανιβέλα και εξάτμιση με ανάποδο θάλαμο διαστολής.

Το πλαίσιο είναι κλειστό σωληνωτό με διπλή ραχοκοκκαλιά και για να είναι περισσότερο άκαμπτο ανυψώνει έντονα το κεντρικό τούνελ ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη.

Το πιρούνι είναι συμβατικό, ενώ το μονό αμορτισέρ ρυθμίζεται σε πέντε θέσεις προφόρτισης ελατηρίου. Το QuattonoveX ήδη πωλείται στην τελευταία του έκδοση στη γειτονική μας αγορά έναντι 1.590 ευρώ.

Το επετειακό αυτοκόλλητο για τα 100 χρόνια της Benelli

Το επετειακό αυτοκόλλητο για τα 100 χρόνια της Benelli

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ