fbpx

MONTEΛΟ 2012: GARELLI XO-e

Ηλεκτρική μετακίνηση… Garelli

Το XO-e είναι εφοδιασμένο με έναν ηλεκτρικό κινητήρα και ανταποκρίνεται στις οικολογικές ευαισθησίες του κόσμου, “χωρίς να μειώνει την ευχαρίστηση της οδήγησης πάνω σε δύο τροχούς”, όπως δηλώνει η ιστορική, ιταλική φίρμα. Διατηρεί την ευκινησία και την άνεση της οικογένειας των XO της Garelli, τη στιγμή που χρησιμοποιεί νέα υψηλή τεχνολογία.

Garelli XO-e

Όλες οι λειτουργίες του σκούτερ καταγράφονται από ένα on board computer με σκοπό τον πλήρη έλεγχο. Οι τροχοί του XO-e είναι 16άρηδες, το βάρος του φτάνει τα 128 κιλά και η σέλα του τα 79 εκατοστά. Ο κινητήρας αποδίδει 6 ίππους, πετυχαίνει τελική 10 χ.α.ω και αυτονομία 100 χιλιομέτρων.

O κινητήρας είναι τύπου brushless 108-V και μπορεί μετά από παραγγελία να συνδυαστεί με έναν βοηθητικό συμβατικό, τετράχρονο κινητήρα 35 κ.εκ. Ο χρόνος φόρτισης του XO-e φτάνει τις 2 ώρες. Οι μπαταρίες του είναι ιόντων λιθίου, που δεν λειτουργούν βάσει μνήμης της διαδικασίας “φόρτισης-αποφόρτισης” και έτσι μπορούν να επαναφορτιστούν πάνω από 1000 φορές.

Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες σε κεντρική θέση, ανάμεσα στις σωλήνες του πλαισίου και μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς να χρειάζεται να λυθούν πρώτα άλλα εξαρτήματα. Η κατασκευή του Garelli XO-e θα γίνει στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Lacchiarella του Μιλάνο. Η τιμή και η ημερομηνία διάθεσής των XO-e δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.