fbpx

MONTEΛΟ 2012: ΥΑΜΑΗΑ CYGNUS 125SR, WGP50th Edition

Πρόβατο με ρούχα λύκου

Μας αρέσει δεν μας αρέσει το σπέσιαλ βαμμένο Cygnus 125 δεν προορίζεται για την παγκόσμια αγορά, αλλά μόνο για την Ιαπωνική, στην τιμή των 330.750 γιεν. Μπορεί να γοητευόμαστε από το αγωνιστικό βάψιμο των σκούτερ (βλ. Yamaha Aerox 50 WGP50th Edition) αλλά πολλές φορές απευθύνονται σε αγορές με μεγαλύτερη αγωνιστική κουλτούρα – όπως για παράδειγμα χώρες που διαθέτουν πίστες ταχύτητας και πραγματοποιούνται εκεί αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Οι φανατικοί των αγώνων βάφουν μόνοι τους τα σκουτεράκια τους, αντιγράφοντας μοντέλα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα, κι έτσι καταφέρνουν να δυο πράγματα με μια κίνηση. Πρώτα, να ξεχωρίζουν και να κάνουν ένα συνηθισμένο σκούτερ εντυπωσιακό και δεύτερο, το σκούτερ τους να είναι το μοναδικό που κυκλοφορεί σε αυτά τα χρώματα… σε όλη την επικράτεια.

Το Yamaha Cygnus-X SR είναι ένα σκούτερ 125 κυβικών εκατοστών που μάλλον συντηρητική εμφάνιση είχε πριν από τη μεταμόρφωσή του σε “ρέπλικα” των MotoGP. H έκδοση  WGP50th φτιάχτηκε για να εορτασθεί το 50ό έτος εμπλοκής της γιαπωνέζικης εταιρίας στους αγώνες του Παγκοσμίου.

Μισός αιώνας συμμετοχής στο κορυφαίο παγκόσμιο επίπεδο και πλήθος τίτλων, είναι μια καλή δικαιολογία για να φτιάξεις ένα ξεχωριστό σκούτερ, με μοναδικό βάψιμο και αυτοκόλλητα. Το βάρος του Cygnus 125 φτάνει τα 122 μόλις κιλά, ο κινητήρας του είναι τετράχρονος, αερόψυκτος, τετραβάλβιδος, με 1 ΕΕΚ (ίδιος με του Yamaha BW’s 125) και αποδίδει 11 ίππους. Οι τροχοί του είναι 12 ιντσών και τα φρένα του δισκόφρενο μπροστά και ταμπούρο πίσω. Γατούλα δηλαδή το Cygnus WGP50, με λίγα λόγια, που το παίζει τίγρης… Όμορφος τίγρης πάντως.