fbpx

Microletta: Το ελβετικό τρίτροχο ηλεκτρικό σκούτερ

Με έμπνευση από τη δεκαετία του 1950!

Μπορεί η Ελβετία να φημίζεται για τις τράπεζες, τα τυριά και τα ρολόγια της, αλλά ένας μικρός κατασκευαστής θέλει τώρα να μπει στην αγορά των ηλεκτρικών σκούτερ και μάλιστα με τρεις τροχούς! Το συμπαθέστατο Microletta παρουσιάστηκε επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2022.

Η εταιρία Micro Mobility, ένας από τους παίκτες της ηλεκτρικής αστικής μετακίνησης, παρουσίασε επίσημα το τρίτροχο σκούτερ της: το Microletta.

Μετά από 4 χρόνια απουσίας, το σαλόνι Mondial de l’Auto επιστρέφει στο Παρίσι, φέρνοντας μαζί του και μερικές μικρές εκπλήξεις για τους λάτρεις των μηχανοκίνητων.

Ανάμεσά τους και το Microletta, ένα τρίτροχο ηλεκτρικό σκούτερ που ανακοινώθηκε για παραγωγή από το 2020 και το οποίο ήταν παρόν στην έκθεση, μιας και είναι έτοιμο πλέον να βγει στην αγορά τη χρονιά που μας έρχεται.

Είναι η ελβετική μάρκα που ειδικεύεται στην αστική μετακίνηση, η Micro Mobility, η οποία βρίσκεται πίσω από αυτό το σκούτερ και, για την ιστορία, βρίσκεται επίσης πίσω από τη δημιουργία ενός από τα πρώτα ηλεκτρικά σκούτερ, το 1999.

Η σχεδίαση του Microletta μπορεί εύκολα να συγκριθεί με την πηγή έμπνευσής του, τη Maicoletta, που κατασκεύαζε η γερμανική εταιρία Maico από το 1955 έως το 1966.

Με τελική ταχύτητα 80 km/h για 100 km αυτονομίας, όσον αφορά τις επιδόσεις, το Microletta θα είναι ιδανικό για την πόλη με τον ηλεκτροκινητήρα 3000 watt και την αξιοπρεπή του τελική ταχύτητα.

Το σκούτερ έχει επίσης αυτονομία 100 km για χρόνο φόρτισης 4 ωρών. Τέλος, η οδήγηση με το τρίτροχο της ελβετικής εταιρίας θα είναι δυνατή χωρίς να απαιτείται δίπλωμα μοτοσυκλέτας. Η άδεια αυτοκινήτου αρκεί.

Το Microletta δεν είναι ακόμα διαθέσιμο για αγορά, μόνο κρατήσεις γίνονται προς το παρόν για παράδοση το 2023. Ωστόσο, γνωρίζουμε ήδη την τιμή του: 4.900 €.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ