fbpx

LAMBRETTA – PIRELLI: Συνεργασία μετά από 60 χρόνια!

Σπέσιαλ μοντέλο, περιορισμένης παραγωγής

Με μια ειδική έκδοση που φέρει τα ονόματα των δυο ιταλικών εταιριών εγκαινιάζουν την συνεργασία τους Lambretta και Pirelli… όπως έκαναν τη δεκαετία του ’50.

Ένα μοναδικό ειδικό μοντέλο παρουσιάστηκε πρόσφατα, που γιορτάζει την επανασύνδεση των δυο εταιριών, τη φημισμένη Pirelli και την Lambretta που για άλλη μια φορά – στα χέρια νέου ιδιοκτήτη – προσπαθεί να επαναφέρει το όνομά της στο χώρο των σκούτερ.

Η παλιά, καλή Lambretta, μια εταιρία που κοντράριζε στα ίσια την Piaggio (τις δεκαετίες του ’40, του ’50 και του ’60) συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον κατασκευαστή ελαστικών Pirelli, ήδη από τη δεκαετία του 1950.

Με τον ερχομό της νέας Lambretta – που ανήκει πλέον σε ομάδα επενδυτών και συνεργάζεται με την αυστριακή KSR, ενώ στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει σοβαρά νομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να κλείσει – έκανε το επαναλανσάρισμά της το 2017 και ξεκίνησε συνεργασία με την Pirelli, που θα παρέχει τα ελαστικά της στα μοντέλα παραγωγής.

Κατά συνέπεια, όλα τα σκούτερ Lambretta που πωλούνται στην Ευρώπη θα είναι εφοδιασμένα με ελαστικά Pirelli.

Όμως η συνεργασία πήγε ένα βήμα παραπάνω κι έτσι οι δύο ιταλικές μάρκες προχώρησαν στη δημιουργία μιας ειδικής έκδοσης, της Lambretta V 125 Special Pirelli Edition, η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 999 μονάδες παγκοσμίως, συνδυάζοντας τα σπορ χρώματα με την κλασική κομψότητα του ρετρο-μοντέρνου σκούτερ.

Οι κόκκινες λεπτομέρειες δημιουργούν αντίθεση με το διακριτικό ματ γκρίζο-μαύρο φινίρισμα. Όπως οι Lambretta της δεκαετίας του 1950 και του 1960, η έκδοση Pirelli διαθέτει μπροστινό φτερό, σταθερά βιδωμένο στην ποδιά με τον τροχό να περιστρέφεται μέσα σε αυτό.

Μοιάζει με την έκδοση Pirelli, αλλά είναι κοινό μοντέλο παραγωγής το συγκεκριμένο

Το ατσάλινο πλαίσιό της από πρεσαριστή λαμαρίνα (όπως οι Vespa) ακολουθεί την παράδοση της Lambretta, ενώ η μοντέρνα τεχνολογία έχει φέρει τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών με ψεκασμό, φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, υποδοχή USB και λοιπά. Κάτω από τη σέλα υπάρχει αποθυκευτικός χώρος, όπως και ντουλαπάκι στο εσωτερικό της ποδιάς.

Η κατασκευή των νέων Lambretta έχει ανατεθεί σε μια από τις κορυφαίες εταιρίες σκούτερ στον κόσμο την SYM, η οποία τις κατασκευάζει στο εργοστάσιό της στην Κίνα. Η Lambretta V 125 Special Pirelli Edition δεν θα είνα φθηνή, αφού η τιμή της θα φτάνει τα 3.500 ευρώ. Ε, για αυτό τη λένε Special Edition…

(πατήστε ΕΔΩ για να δείτε όλα τα άρθρα που σχετίζονται με Labretta)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ