fbpx

KYMCO QUEEN 3.0: ΜΙΝΙ ΔΟΚΙΜΗ

Δύναμη και ροπή

 Οδηγούμε το νέο ηλεκτρικό σκούτερ της Kymco σε μια σύντομη δοκιμή και οι εντυπώσεις… “ηλεκτρίζουν”…

 Στην παρουσίαση του νέου Kymco Κ-ΧΤC 300i, που έγινε πριν από λίγο καιρό από την Moto Trend, στο παρασκήνιο υπήρχαν τα δύο νέα ηλεκτρικά σκουτεράκια της ταϊβανέζικης εταιρίας, τα Kymco Queen 3.0 και Candy 2.0. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια πολύ σύντομη βόλτα με το Queen 3.0 με περίσσια περιέργεια, για τον ηλεκτροκίνητο κόσμο του μέλλοντος.

Μικρό σε διαστάσεις είναι το Queen και τόσο ελαφρύ που νομίζεις ότι δεν έχει κινητήρα πάνω του. Και όντως έτσι είναι, ο – συμβατικός – κινητήρας έχει φύγει και ένα ηλεκτρικό μοτεράκι βρίσκεται στη θέση του, σαφώς μικρότερου βάρους.

Το δάπεδο είναι ψηλά και το τιμόνι χαμηλά και λόγω του ότι όταν γυρίσεις τον διακόπτη δεν υπάρχει ο γνωστός ήχος, κι όταν ανοίξεις το γκάζι συμβαίνουν περίεργα πράγματα…

Δεν είχαμε ξανανιώσει τέτοιο συναίσθημα πάνω σε δίτροχο, το Queen εντυπωσιάζει με το έντονο τράβηγμά του στο άνοιγμα του γκαζιού, σε σημείου που “χάνεις τον κόσμο”.

Την πρώτη φορά που επιταχύνεις πάνω σε ηλεκτρικό σκούτερ, δίτροχο ή οτιδήποτε παρεμφερές βιώνεις μια μοναδική εμπειρία που ονομάζεται “ώθηση προς τα μπροστά – χωρίς τον θόρυβο ενός κινητήρα”.

Αφού ξεπεράσεις την “εκτός κόσμου” αυτή αίσθηση, είναι αλήθεια ότι συνηθίζεις αμέσως. Πολύ ισχυρός είναι ο κινητήρας του μικρού Candy, το οποίο ξεκινάει με άνεση ακόμα και σε έντονη ανηφόρα με δύο άτομα.

Οι ηλεκτροκινητήρες ως γνωστό αποδίδουν ταχύτατα όλη τους τη ροπή. Πρόκειται για εξαιρετικά χρήσιμους κινητήρες, ειδικά στις αργές ταχύτητες.

Δεν γνωρίζουμε το κατά πόσον είναι έτοιμο το κοινό και ειδικά το ελληνικό κοινό έτοιμο να αρχίσει να αγοράζει ηλεκτρικά σκουτεράκια.

Δεν γνωρίζουμε πόσο γρήγορα θα έρθει η εξέλιξη στο χώρο των μπαταριών που θα κάνει την επανάσταση στη μετακίνηση. Όμως το Kymco Queen, το ισχυρότερο των δύο ηλεκτρικών σκούτερ της Kymco, έχει τα φόντα να εγκαθιδρυθεί στην συγκεκριμένη κατηγορία, λόγω της ευκολίας χειρισμών του.

Σύντομα θα έχουμε κι άλλα νέα για την διάθεσή του στην αγορά και φυσικά θα σας ενημερώσουμε. Μέχρι τότε… προσοχή στις πρίζες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ