fbpx

KYMCO PEOPLE S 125 fi, 2014: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ

Μαύρο και σπορ

Αγριεμένο εμφανίστηκε εδώ και λίγο καιρό στην Ν. Α. Ασία το νέο Kymco People S 125 fi που χρησιμοποιεί το μαύρο χρώμα σαν βασικό του ένδυμα. Σαν βάση του, το scooter της Kymco χρησιμοποιεί το γνωστό μας People One 125. 

Φαινόταν από την αρχή πρέπει να πούμε. Ότι οι σχεδιαστές του Kymco People One 125, αυτοί που ανέλαβαν τη σχεδίαση του σκούτερ (ιταλικός οίκος) πως το μοντέλο θα έμπαινε δυναμικά στην αγορά των σκούτερ πόλης 125 κυβικών με μεγάλους τροχούς.

Το “μεγάλοι τροχοί” μπαίνει σε εισαγωγικά στην περίπτωση του People S, γιατί 16άρης είναι μόνο ο μπροστινός τροχός, με τον πίσω να βρίσκεται στις 14 ίντσες διαμέτρου. Μόλις το καλαίσθητο σκουτεράκι βάφτηκε μαύρο, κατάμαυρο έδειξε μια άλλη του πτυχή που είναι η επιθετικότητα του εκπέμπει. Γι’ αυτό το λόγο από People One, ξαναβαφτίστηκε σε People S, δηλαδή… sport. 

Είναι ελάχιστη η συμβολή των χρωμάτων εκτός του μαύρου πάνω στο νέο People S 125fi και περιορίζεται σε μικρά πλαστικά κομμάτια στην ουρά, το εσωτερικό της ποδιάς, το τιμόνι, την εξάτμιση και την ποδιά, ενώ όλοι οι χρωματισμοί φορούν μαύρες ζάντες με κόκκινο σιρίτι.

Έτσι κάποιος μπορεί να αποκτήσει τον πορτοκαλί, κόκκινο, μπλε και μαύρο (με μαύρο) συνδυασμό…. που όμως μοιάζουν απίστευτα μεταξύ τους.

Κινητήρας είναι και εδώ ο αερόψυκτος, ψεκαστός, τετράχρονος με δύο βαλβίδες επικεφαλής, με 124,6 κυβικά εκατοστά και αποδίδει 8,84 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. Το εργοστάσιο ανακοινώνει πραγματική τελικη 93 χ.α.ω, ενώ για την κατανάλωσή του με ταχύτητα 45 χ.α.ω την ανακοινώνει στα 1,66 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα!

Με ταχύτητα 60 χ.α.ω η Kymco ανακοινώνει 1,98 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα. Για την εκκίνηση του People S χρησιμοποιείται ένα smart key πλέον που αντικαθιστά το κλασικό κλειδί.

Όπως είπαμε και πιο πάνω ο μπροστινός τροχός είναι 16άρης και φοράει λάστιχο 90/90, με τον πίσω στις 14 ίντσες και λάστιχο 100/90.

Μπροστά υπάρχει δισκόφρενο και πίσω ταμπούρο, όπως εξ’ άλλου και στο People One 125.

To μεταξόνιο είναι διαφορετικό πάντως στα 1.320 mm, όπως και το βάρος στα 122 κιλά, ενώ η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ δηλώνεται από την εταιρία στα 5,6 λίτρα.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αν η Kymco θα εξάγει το People S 125 στην Ευρώπη, αλλά με τέτοια εμφάνιση το πιθανότερο είναι να φτάσει μέχρι και στις δικές μας “ακτές”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ