fbpx

KYMCO LIKE 125, CBS, E4: Το όμορφο κλασικό

Περισσότερα Like, το Like

Με ακόμα πιο κομψές γραμμές εμφανίστηκε το Kymco Like 125 Euro4 στο ελληνικό κοινό, έχοντας αλλάξει τα πάντα σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο που αντικαθιστά.

Όλα έχουν αλλάξει πάνω στο ιταλικού design νεο-ρετρό σκούτερ της Kymco: από το πλαίσιο με το ρεζερβουάρ κάτω από το δάπεδο, μέχρι τον νέο κινητήρα με 4βάλβιδη κεφαλή, αλλά και τα δισκόφρενα μπροστά-πίσω με συνδυαζόμενη πέδηση.

Το Kymco Like 125 του 2017, που είναι ένα χαμηλό, εύκολο στη χρήση σκούτερ πόλης με επίπεδο δάπεδο και μαζεμένες διαστάσεις, βελτιώνεται σε όλους τους τομείς και είναι πλέον και Euro4.

Ο νέος κινητήρας του 125 τεχνολογίας μειωμένων τριβών είναι μονοκύλινδρος, αερόψυκτος, με 4 βαλβίδες επικεφαλής και τροφοδοτείται με ψεκασμό. Η απόδοσή του φτάνει τους 11,4 ίππους στις 8.500rpm και η ροπή τα 1,0 kgm στις 6.500rpm.

Πρόκειται για μια μονάδα που βασίζεται σε αυτήν του Kymco Movie 150 IS που – αν και σχεδόν άγνωστη ποσότητα στο ελληνικό κοινό – είχε αυτό που λέμε “κινητήρα αστέρι” με ροπή και ευστροφία, αλλά και με αξιοπιστία.

Το πλαίσιο του Kymco Like 125 έχει δεχθεί ενισχύσεις σε καίρια σημεία, ενώ παράλληλα το ρεζερβουάρ των 6,3 λίτρων περνάει πλέον κάτω από το δάπεδο, κι έτσι αυξάνεται ο χώρος κάτω από τη σέλα. Έτσι εκεί χωράει ένα ανοικτό κράνος και μικροαντικείμενα.

Τα φρένα είναι δίσκος 220mm για τον μπροστινό και 200 mm για τον πίσω τροχό, που συνεργάζονται με σύστημα συνδυαζόμενης πέδησης CBS.

Τα φωτιστικά σώματα είναι με λάμπες τύπου LED μπροστά και πίσω.

Το Kymco Like 125 CBS έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το Noodoe, το επαναστατικό πολυόργανο της Kymco που επικοινωνεί μέσω εφαρμογής smartphone, προσφέροντας πλήθος πληροφοριών, που εμφανίζονται σε μια στρογγυλή οθόνη (ταχύτητα, θέση σκούτερ, καιρικές συνθήκες, ειδοποιήσεις για κλήσεις, μηνύματα, κ.λπ).

Το τηλεσκοπικό πιρούνι έχει διαδρομή 95mm, ενώ τα δύο αμορτισέρ του Kymco Like 125 ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση και προσφέρουν 86mm διαδρομής.

Οι 12 ιντσών τροχοί με αλουμινένιες χυτές ζάντες και φορούν ελαστικά 120/70 μπροστά και 130/70 πίσω.

Το μεταξόνιο του καλαίσθητου σκούτερ είναι μικρό στα 1.314 mm και το ύψος της δίχρωμης σέλας απέχει από το έδαφος 790mm. Το βάρος φτάνει μόλις τα 115 kg.

Το νέο Kymco Like 125 CBS Euro4 του 2017 θα έρθει στην Ελλάδα τον Ιούλιο, αρχικά χωρίς το σύστημα Noodoe με τιμή που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ