fbpx

KYMCO AGILITY S 125/S 200 2022: Νέα, σπορ όψη!

Ριζικές αλλαγές στον τομέα της εμφάνισης

Τα δημοφιλή σκούτερ Kymco Agility S 125 και Agility S200 κάνουν μια γεναία βουτιά και… μας φέρνουν μια εντελώς νέα σχεδιαστική γραμμή. Από την κορφή μέχρι τα νύχια… ή αν προτιμάτε από το φέρινγκ μέχρι την ουρά τους.

Μια από τις εκπλήξεις του σαλονιού της EICMA 2021, που γίνεται αυτές τις μέρες στο Μιλάνο της Β. Ιταλίας, ήταν η ανανέωση και έντονη διαφοροποίηση, από τη γραμμή των Agility που ξέραμε, που ήρθε μαζί με τα ολοκαίνουργια S125 και S200.

Διατηρώντας το χαρακτηριστικό επίπεδο πάτωμα που φημίζεται για την ευκολία χρήσης που προσφέρει στην καθημερινότητα του αναβάτη, αλλά και τις δυνατότητες μεταφοράς, τα νέα Agility S, έχουν αλλάξει εντελώς την υπόλοιπη όψη τους.

Το μπροστινό τμήμα είναι πρωτότυπο, ιδιαίτερο, πιο αεροδυναμικό, με ρέουσες γραμμές, με όλα τα φωτιστικά σώματα να ενσωματώνονται μέσα στο σχήμα της ποδιάς, το οποίο έχει αφήσει τις γωνίες που είχαμε συνηθίσει στα Agility.

Agility δεν είναι μια τυχαία οικογένεια σκούτερ: είναι το πιο πετυχημένα εμπορικά μοντέλα της Kymco, τα οποία -για παράδειγμα- στη σκουτερο-μάνα Ιταλία, βρίσκονται εδώ και χρόνια σταθερά στο Top 10 των σκούτερ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις!

To ημερολόγιο έδειχνε 2006 όταν η εταιρία της Ταϊβάν παρουσίασε το πρώτο Agility και τώρα, μετά από 16 χρόνια, επανέρχεται δυναμικά με μια πιο σπορ και πλήρως ανανεωμένη πρόταση: το νέο Kymco Agility Plus S, με το “S” να υποδηλώνει σπορ χαρακτήρα.

Η τελευταία προσθήκη στη γκάμα της Kymco διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα που έχουν κάνει τα Agility τόσο διάσημα και φιλικά προς τον χρήστη: επίπεδο πάτωμα, σέλα χαμηλά τοποθετημένη και ευελιξία, χάρη στον συνδυασμό τροχών 16 ιντσών μπροστά και 14 ιντσών πίσω, αλλά και το χαμηλό βάρος.

Το νέο στυλ, που έχει σχεδιαστεί για άλλη μια φορά από Ιταλό σχεδιαστή, διατηρεί το παραδοσιακό αισθητικό, αλλά και λειτουργικό, χαρακτηριστικό των Agility, δηλαδή την ανάμιξη βαμμένων και άβαφων πλαστικών.

Ο προβολέας είναι ολοκαίνουργιου σχήματος, τεχνολογίας LED, στο πάνω μέρος της ποδιάς υπάρχουν τα δυο φώτα ημέρας, ενώ χαμηλότερα συναντάμε τα φλας.

Η μεγάλη σέλα έχει χώρο για δύο άτομα και παραμένει χαμηλά τοποθετημένη από το έδαφος στα 78 εκατοστά.

Το πίσω μέρος των Agility S έχει ένα καλαίσθητο φωτιστικό σώμα με ενσωματωμένα τα φλας, δημιουργώντας ένα εμπνευσμένο και πολύ ενδιαφέρον σύνολο.

Τα όργανα είναι ολοκαίνουργια και απαρτίζονται από μια σύγχρονη οθόνη LCD, που αποτελείται από δύο τμήματα.

Ο χώρος κάτω από τη σέλα είναι μεγαλύτερος από πριν και μπορεί να δεχθεί δύο αφαιρούμενα διαχωριστικά, ενώ είναι εξοπλισμένος με δυο υποδοχές φόρτισης, η μία USB.

Ο κινητήρας είναι προδιαγραφών Euro 5, μονοκύλινδρος 4-χρονος, αερόψυκτος με δύο βαλβίδες και ψεκασμό, βελτιωμένος σε απόδοση και κατανάλωση, με ισχύ που στο 125 αυξάνεται κατά σχεδόν 2 ίππους σε σύγκριση με το τρέχον Agility Plus, φτάνοντας τους 10,4 ίππους.

Στην περίπτωση του Kymco Agility S 200, που φοράει τον κινητήρα των 163 cc η ιπποδύναμη ανακοινώνεται στους 10,9 ίππους.

Το πλαίσιο, οι αναρτήσεις και τα φρένα (δισκόφρενα και στους δυο τροχούς με δικάναλο σύστημα ABS) είναι κοινά για τα δύο μοντέλα, με το βάρος τους να φτάνει τα 125 κιλά.

Οι τροχοί με 16 και 14 ίντσες μπροστά και πίσω αντίστοιχα, έχουν νέες αλουμινένιες ζάντες με διαιρούμενα μπράτσα και είναι ελαφρύτερες από πριν.

Τα Kymco Agility Plus S θα έρθουν στην αγορά την Άνοιξη του 2022 και οι τιμές τους θα ανακοινωθούν λίγο νωρίτερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ