fbpx

KTM E-SPEED: ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟ 2015

Μετά το χώμα, έρχεται η πόλη για την ΚΤΜ

 Η ανακοίνωση της αυστριακής εταιρίας μοιάζει κάπως βεβιασμένη, αφού αναφέρεται στην πρόθεσή της να παρουσιάσει σαν μοντέλο παραγωγής το 2015 το , πρόσφατα παρουσιασμένο στο σαλόνι του Τόκιο, KTM E-Speed. Η ανακοίνωση όμως προέρχεται από “επίσημα χείλη”.

Η ΚΤΜ με την ανακοίνωση της παραγωγής του E-Speed, δείχνει τις προθέσεις της, όχι μόνο προς την κατηγορία των σκούτερ, αλλά και προς την ηλεκτροκίνηση και τις εφαρμογές της.


Μόλις 4 βδομάδες μετά την πρώτη παρουσίαση του πρωτότυπου ηλεκτρικού scooter στο Tokyo Motorcycle Show, το E-SPEED κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε έκθεση του Tullin στην Αυστρία. Στα πάτρια εδάφη καλά νέα το συνοδεύουν: ο κ. Harald Plöckinger (διευθυντής της KTM στον τομέα εξέλιξης προϊόντων) δήλωσε: “Πιστεύουμε στα ηλεκτρικά οχήματα και μιας και η χρήση εκτός δρόμου είναι η κυριότερη δραστηριότητά μας, εξελίξαμε το E-Crosser και το Freeride E, τη στιγμή που είμαστε πεπεισμένοι ότι η ηλεκτροκίνηση ταιριάζει και στο αστικό περιβάλλον. Μετά από τα θετικά σχόλια που δεχθήκαμε μετά την παρουσίαση του E-Speed στο Tokyo Motorcycle Show, αποφασίσαμε να περάσουμε την επένδυση που έχει γίνει στην εξέλιξη των ηλεκτρικών “χωματερών” και στην άσφαλτο και την πόλη. Το scooter E-Speed ενσαρκώνει το όχημα μηδενικών ρύπων για αστική χρήση, χωρίς να γίνονται παραχωρήσεις, μεταφέροντας έτσι στον σχεδιασμό του, την αγωνιστική φιλοσοφία των KTM! “

Αυτά δήλωσε ο κ. Plöckinger, για να συνεχίσει “Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε το πρωτότυπο E-Speed το 2015, σαν μοντέλο παραγωγής. ¨Εχουμε σπαταλήσει πολλή ενέργεια για να δημιουργήσουμε έναν καινούργιο ηλεκτροκινητήρα που χρησιμοποιήσαμε στο Freeride E και το E-Crosser, τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στο σκούτερ”.

Σημειώστε ότι το ηλεκτρικό μοντέλο εντούρο της ΚΤΜ, το Freeride E θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά το 2014. Η εταιρία θα προσφέρει ένα δίτροχο που δεν θα μολύνει το περιβάλλον ούτε ηχητικά, ούτε από πλευράς ρύπων, ανοίγοντας μια νέα αγορά. Με το E-Speed, το ηλεκτρικό σκούτερ, η ΚΤΜ “πατάει πόδι” και στα σκούτερ και τα οχήματα μετακίνησης στην πόλη.

Το KTM E-SPEED είναι σχεδιασμένο από τον οίκο του – γνωστού επί σειρά ετών για την εργασία του επί των ΚΤΜ και όχι μόνο – Gerald Kiska. Πέρα από την αισθητική καινοτομία διαθέτει πλαίσιο χωροδικτύωμα και ο κινητήρας του αποδίδει 15 ίππους και ροπή 3,6 χιλιογραμμόμετρων. Η τελική του ξεπερνά τα 85 χ.α.ω και οι πρωτότυπες αναρτήσεις του είναι σχεδιασμένες από την WP.

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης η KTM αναφέρει ότι οι άνθρωποί της είναι πεπεισμένοι ότι τα ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν το συμπλήρωμα των συμβατικών κινητήρων. Αν παραφράσουμε το παραπάνω τότε δεν αποκλείεται να παρουσιάσει η ΚΤΜ στο μέλλον και ένα συμβατικό σκούτερ… Γιατί, αν γυρίσουμε τη δήλωση ανάποδα… οι συμβατικοί κινητήρες είναι το συμπλήρωμα των ηλεκτρικών… Λέτε; Αν ναι, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Μέχρι τότε αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την επίσημη παρουσίαση στην αγορά του E-Speed το 2015…

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ