fbpx

Keeway Vieste 300 XDV 2023: Για άσφαλτο και χώμα

Μπαίνει και η Keeway στα Adventure

Γράφαμε τέτοιο καιρό πέρσι για το Longjia XDV 300i που μόλις είχαμε ανακαλύψει στην κινεζική αγορά – πως “δεν αποκλείεται να  το δούμε στην Ελλάδα με τα σήματα κάποιας άλλης εταιρίας” και να που έγινε φέτος ακριβώς αυτό, στο σαλόνι του Μιλάνου, με την Keeway να βρίσκει την ευκαιρία και να παρουσιάζει το Vieste 300 XDV του 2023

Είναι τόσο καλοσχεδιασμένο και με τόσο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά το 300άρι σκούτερ της Longjia με προσανατολισμό Adventure, που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από κάποια εταιρία που δραστηριοποιείται και στην Ευρώπη.

Η νέα τάση των σκούτερ  θέλει μοντέλα με «περιπετειώδη» χαρακτήρα, έστω κι αν πρόκειται μόνο για το αισθητικό κομμάτι.

Γι’ αυτό και η Keeway παρουσίασε φέτος το Vieste 300i XDV, το οποίο χρησιμοποιεί τον αξιόπιστο και γνωστών επιδόσεων παλιό κινητήρα (τον προηγούμενο του hpe, που χρησιμοποιεί τώρα) της Ρiaggio, τον οποίο κατασκευάζει στην Κίνα η συνεργάτιδα της ιταλικής εταιρίας, η Zongshen.

Είναι υγρόψυκτος, 4 βαλβίδων και 278 κυβικών εκατοστών και είναι πλέον ένας κινητήρας που συναντάμε σε διάφορα κινέζικα σκούτερ, πράγμα που σημαίνει πως η Piaggio έχει αποφασίσει να τον πουλάει σε κάθε ενδιαφερόμενο… από την Κίνα προς το παρόν.

Η μέγιστη ισχύς του είναι 24,8 ίπποι (18,5kw) στις 7.250rpm και η μέγιστη ροπή 24.5nm στις 6.750rpm, προδιαγραφών Euro 5, με την τροφοδοσία να γίνεται με ψεκασμό.

Το νέο Keeway Vieste 300i XDV διαθέτει επιθετική σχεδίαση και επίκαιρα “προχωρημένα” χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα ανεστραμμένο πιρούνι της KYB (με διαδρομή 90mm) και δισκόφρενα μπροστά και πίσω της J.Juan, με ABS, όπως ορίζουν οι προδιαγραφές.

Η μεγάλη ζελατίνα, οι δύο προβολείς LED, τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ λαδιού/αερίου, αλλά και η έγχρωμη οθόνη TFT και το μεγάλο ρεζερβουάρ 13,5 λίτρων προσθέτουν στο σκούτερ ακόμα περισσότερους πόντους.

Οι τροχοί είναι 13 ιντσών, τα λάστιχα διπλής χρήσης, το ύψος σέλας βρίσκεται στα 800 χιλιοστά και το βάρος στα 160 κιλά

Θα σας ενημερώσουμε όταν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το Keeway Vieste 300i XDV.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ