fbpx

JONWAY MJS-E: To μεγάλο ηλεκτρικό πάει στην Ιταλία

Μοιάζει με απλό σκούτερ, αλλά δεν είναι

Έτοιμο για την αστική ζούγκλα είναι το maxi scooter Jonway MJS-E. Η Jonaway είναι μια κινεζική μάρκα που φιλοδοξεί να μπει στην ευρωπαϊκή αγορά, προσφέροντας ένα μεγάλων διαστάσεων ηλεκτρικό σκούτερ, το MJS-E, το οποίο διατίθεται σε μια απλή, αλλά και μια πιο ισχυρή, σπορ έκδοση.


Με την πρώτη ματιά, το Jonway MJS-E μοιάζει με ένα “κανονικό”, συμβατικό σκούτερ μεσαίου κυβισμού: η εμφάνιση χαρακτηρίζεται από τους μεγάλους προβολείς LED, μπροστά, την πλατιά ποδιά και το αιχμηρό στυλ.

Ακόμα κι αν το κοιτάξει κάποιος από το πλάι και από πίσω, το Jonway MJS-E μοιάζει με ένα κοινό σκούτερ, αρκεί να μην κοιτάξετε στην περιοχή του κινητήρα/ψαλιδιού όπου θα παρατηρήσετε το κενό που υπάρχει εκεί, μιας και κινείται από ηλεκτρικό κινητήρα.

Μεγάλων διαστάσεων το Jonway MJS-E, όπως και η έκδοση Sport, κινούνται από έναν κινητήρα ικανό να αποδίδει μέγιστη ισχύ 10,0 kW για την απλή έκδοση και 18,7 kW (25 ίπποι) για την έκδοση Sport και μπαταρία 72V και 85Ah / 6,7 kWh.

Η μέγιστη ταχύτητα ανακοινώνεται στα 110 km/h και 130 km/h (!) αντίστοιχα και η αυτονομία στα 150 km και 110 km, με μία μόνο φόρτιση και κόστος περίπου 1,7 ευρώ.

Χαρακτηριστικά των δύο μοντέλων της Jonway είναι ο ηλεκτρονικός ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο μεγάλος χώρος κάτω από τη σέλα, οι χώροι αποθήκευσης με φόρτιση 12V και το βολικό τηλεχειριστήριο, που με ένα απλό κουμπί επιτρέπει να ενεργοποιήσετε το σκούτερ χωρίς να χρησιμοποιήσετε κλειδί.

Η άνεση των επιβαινόντων εξασφαλίζεται από την πλατιά και μακριά σέλα, οι τροχοί είναι 14″ μπροστά και πίσω.

Τα ηλεκτρικά σκούτερ της Taizhou (που είναι το όνομα της εταιρίας που παράγει τα Jonway) είναι εξοπλισμένα με προβολείς full led, υπάρχουν δισκόφρενα και στους δυο τροχούς και συνδυασμένο σύστημα πέδησης (CBS), συνδεδεμένο με ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Το βάρος του Jonway MJS-E είναι 200 κιλά, ενώ και η τιμή του δεν είναι χαμηλή, αφού κοστίζει στην Ιταλία 7.300 ευρώ. Κάθε αρχή και δύσκολη…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ